НАЧАЛО Биткойн

Microsoft няма планове да прави големи инвестиции в Биткойн… засега

18.02.2021 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft няма планове да прави големи инвестиции в Биткойн… засега

Президентът на Microsoft Брад Смит разкри, че технологичният гигант не планира да прави голяма, подобна на Tesla инвестиция във флагманската криптовалута Биткойн, въпреки че фирмата поддържа плащания с BTC от години.

По време на интервю за Джулия Чатърли от CNN, Смит опроверга предположенията, че Microsoft може да бъде следващата голяма компания, която да инвестира в криптовалута, като посочи, че не е чул нищо ново относно BTC след обявяването на инвестицията на Tesla.

Според последният годишен доклад на Tesla (във формуляр 10-K), който е подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), производителят на електрически автомобили вече е инвестирал $1,5 милиарда в Биткойн. Tesla също планира да приема плащания с Биткойн.

Инвестицията на Tesla последва тази на други публично търгувани фирми, включително Square и MicroStrategy, които самите използваха над $1 милиард за закупуване на Биткойн. Тези придобивания подтикнаха новинарските агенции да попитат ръководителите на други компании за техните възгледи и планове за водещата криптовалута.

Въпреки че президентът на Microsoft обясни, че инвестиция не се обсъжда, той посочи, че ще я направи публично достояние, след като компанията започне да променя позицията си за преобразуване на част от своите парични резерви в BTC.

Microsoft започна да приема плащания с Биткойн още през декември 2014 г., месеци след добавянето на конвертор на Биткойн валута към своята търсачка Bing. Технологичният гигант стана една от първите компании, приели BTC, заедно с Overstock и Newegg. Докато в един момент Microsoft отказа своята опция за BTC плащания, тя я върна скоро след това.

През годината компанията подаде заявка за патенти, свързани с криптовалутата и пусна бета версия на своите децентрализирани идентификатори с отворен код (DID) в основната мрежа на Биткойн. Тя предлага блокчейн решения (blockchain-as-a-service) и наскоро си партнира с Enjin, за да донесе потребителски NFT на различни платформи в Minecraft.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Крипто стартъпите са привлекли $2.4 милиарда от началото на годината

Първото тримесечие на 2024 г. е определен като значим прецедент за стартиращите крипто компании, които са си осигурили впечатляващите $2.4 милиарда чрез 518 отделни сделки за финансиране.

20.05.2024 13:30 2 мин. четене

БРИКС: Президентът на Иран загина в катастрофа с хеликоптер

Президентът на Иран Ебрахим Раиси е загинал трагично при катастрофа с хеликоптер, станала в неделя.

20.05.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.