НАЧАЛО Алткойни

455 милиона сайта на WordPess вече могат да приемат Dogecoin (DOGE)

08.05.2022 2:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
455 милиона сайта на WordPess вече могат да приемат Dogecoin (DOGE)

Според DogeDesigner, UX/UI специалист и графичен дизайнер в Dogecoin Foundation, милиони уебсайтове на WordPress вече могат да приемат Dogecoin с помощта на WooCommerce плъгина „Easy Dogecoin Gateway“, създадена от разработчика на Dogecoin, известен като „inevitable360“.

Плъгинът позволява на уебсайтовете на WordPress да приемат плащания в Dogecoin чрез използване на Dogecoin адреси, без да са необходими трети страни, обработващи плащания, банки или допълнителни такси. Плъгинът също така използва API на Google за генериране на QR кодове и CoinGecko API за конвертиране на фиат в текущата цена на Dogecoin.

Това може да се разглежда като положително за приемането на Dogecoin, тъй като WordPress се използва от над 455 милиона уебсайта към 2021 г. и цифрата само расте.

Случаи на приемане и използване на Dogecoin

През последните месеци се появиха няколко дискусии относно случаите на използване на Dogecoin. Според Dogecoin Foundation, единствената й цел е да превърне Dogecoin в световна валута за плащане на стоки и услуги.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Binance спря услугите си за крипто деривати в Испания

Както беше съобщено по-рано, DOGE беше използван за закупуване на контролен дял в баскетболния отбор Aliens от BIG3 лигата. Бил Лий, основател на Dogecoin портфейла MyDoge, купува NFT за Aliens ексклузивно в DOGE, като по този начин предлага в замяна контролен дял в екипа на BIG3. Като част от сделката, брандирането на MyDoge/Dogecoin ще се появи на фланелките на екипа на Aliens, а също и на събития и предавания на BIG3.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, наскоро заяви, че Dogecoin ще бъде по-полезен, ако повече бизнеси го приемат. Милиардерът също похвали бакшишите като случай на употреба, като каза, че даването на бакшиши с Dogecoin би било „хубаво“. Въпреки възможните случаи на използване в сектора на Web3, Мъск твърди, че мост между Етериум и Биткойн не е необходим.

Създателят на Dogecoin обаче вярва, че най-лесният и най-добър случай на използване на Dogecoin остава използването на Dogecoin за бакшиши.

Dogecoin в момента се търгува на $0.127, като цената на криптовалутата спадна заедно с останалата част от пазара при масовите разпродажби на 5 май. Dogecoin сега се нарежда на 12-то място по отношение на пазарна капитализация, според данни на CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон се задава на хоризонта според крипто експерт

Скорошният скок на Биткойн (BTC) до рекордно високата стойност от $73,750, последван от спад до $57,000, постави основите на това, което мнозина в криптовалутната общност очакват като начало на алткойн сезона.

06.05.2024 8:30 2 мин. четене

Големите крипто инвеститори агресивно купуват тези 5 криптовалути

В последните операции на Binance няколко крипто китове значително разшириха притежанията си чрез придобиване на значителни количества PEPE, LINK, UNI, MKR и ENS токени.

06.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.