НАЧАЛО Алткойни

455 милиона сайта на WordPess вече могат да приемат Dogecoin (DOGE)

май 8, 2022 2:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
455 милиона сайта на WordPess вече могат да приемат Dogecoin (DOGE)

Според DogeDesigner, UX/UI специалист и графичен дизайнер в Dogecoin Foundation, милиони уебсайтове на WordPress вече могат да приемат Dogecoin с помощта на WooCommerce плъгина „Easy Dogecoin Gateway“, създадена от разработчика на Dogecoin, известен като „inevitable360“.

Плъгинът позволява на уебсайтовете на WordPress да приемат плащания в Dogecoin чрез използване на Dogecoin адреси, без да са необходими трети страни, обработващи плащания, банки или допълнителни такси. Плъгинът също така използва API на Google за генериране на QR кодове и CoinGecko API за конвертиране на фиат в текущата цена на Dogecoin.

Това може да се разглежда като положително за приемането на Dogecoin, тъй като WordPress се използва от над 455 милиона уебсайта към 2021 г. и цифрата само расте.

Случаи на приемане и използване на Dogecoin

През последните месеци се появиха няколко дискусии относно случаите на използване на Dogecoin. Според Dogecoin Foundation, единствената й цел е да превърне Dogecoin в световна валута за плащане на стоки и услуги.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Binance спря услугите си за крипто деривати в Испания

Както беше съобщено по-рано, DOGE беше използван за закупуване на контролен дял в баскетболния отбор Aliens от BIG3 лигата. Бил Лий, основател на Dogecoin портфейла MyDoge, купува NFT за Aliens ексклузивно в DOGE, като по този начин предлага в замяна контролен дял в екипа на BIG3. Като част от сделката, брандирането на MyDoge/Dogecoin ще се появи на фланелките на екипа на Aliens, а също и на събития и предавания на BIG3.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, наскоро заяви, че Dogecoin ще бъде по-полезен, ако повече бизнеси го приемат. Милиардерът също похвали бакшишите като случай на употреба, като каза, че даването на бакшиши с Dogecoin би било „хубаво“. Въпреки възможните случаи на използване в сектора на Web3, Мъск твърди, че мост между Етериум и Биткойн не е необходим.

Създателят на Dogecoin обаче вярва, че най-лесният и най-добър случай на използване на Dogecoin остава използването на Dogecoin за бакшиши.

Dogecoin в момента се търгува на $0.127, като цената на криптовалутата спадна заедно с останалата част от пазара при масовите разпродажби на 5 май. Dogecoin сега се нарежда на 12-то място по отношение на пазарна капитализация, според данни на CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути

Въпреки че повечето криптовалути се върнаха в мечата зона, някои, като Chiliz (CHZ), отбелязат значително увеличение на цените.

август 18, 2022 15:41 1 мин. четене

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

август 18, 2022 11:55 1 мин. четене

Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще

Водещата американска борса за криптовалути твърди, че една стабилна монета ще играе важна роля в трансформиращия се финансов пейзаж.

август 17, 2022 18:24 1 мин. четене

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене