Home

Трябва ли основателят на Silk Road да бъде помилван?

07.12.2020 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трябва ли основателят на Silk Road да бъде помилван?

В неотдавнашен туит американският консервативен активист Чарли Кърк призова президента на САЩ Доналд Тръмп да помилва затворения основател на 'Пътя на коприната' Рос Улбрихт.

Той твърди, че 36-годишният мъж в крайна сметка е станал жертва на “агресивното“ Министерство на правосъдието.

    “Той беше таргетиран от нашето правителство и те го използваха за пример. Идеалният момент е да дарим милост на семейство и млад мъж, станал жертва на нашия агресивен DOJ.

Две доживотни присъди за първо нарушение

Пътят на коприната или Silk Road, пазара в тъмната мрежа, чиято първа итерация беше затворена от ФБР през октомври 2013 г., помогна за първоначалното приемане на Биткойн, но също така причини значителни щети за репутацията на водещата криптовалута.

Този ноември правителството на САЩ иззе монети, свързани с Пътя на коприната, на стойност над 1 милиард долара от хакер, известен като “Individual Х“.

Въпреки че за първи път е извършил нарушение, Улбрихт е осъден на два доживотни затвора още през май 2015 г., след като е осъден за улесняване на трафика на наркотици с помощта на вече несъществуващия пазар.

Две години по-късно “Dread Pirate Roberts” загуби обжалването на доживотната си присъда. След като прекара повече от шест години зад решетките, президентското помилване е единственият му шанс да избяга от затвора.

Силата на Тръмп за помилване

Кърк не е единственият консервативен индивид, който излезе в подкрепа на Улбрихт. Изтъкнатият Майк Чернович също постоянно се застъпва за замяна на присъдата.

Междувременно, представителят на Демократическата партия Тулси Габард също притиска Тръмп да помилва основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж и Едуард Сноудън.

Като цяло POTUS е издал 45 помилвания и комутации през цялото си президентство. Миналия месец той помилва бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Поредния крипто протокол претърпя хак: Вътрешен човек ли е причината?

Наскоро Onyx Protocol претърпя значителен експлойт, който доведе до загуба от $3.8 милиона.

28.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.