Home

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

24.11.2020 18:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

Блокчейн анализатор и доставчикът на данни Chainalysis би трябвало да постигне статут на еднорог тази предстояща седмица, тъй като набирането на още $100 милиона рисков капитал ще му даде оценка от $1 милиард.

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие.

Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през тази предстояща седмица. Компанията Venture Capital Addition ръководи сделката. Според Forbes, Accel, Benchmark и Ribbit, които са инвестирали в Chainalysis преди, се очаква да участват в инвестицията.

Chainalysis има над 350 клиенти, включително държавни и частни институции. През октомври компанията съдейства по громко дело с Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ).


DoJ обяви, че с помощта на Chainalysis е иззело близо 70,000 BTC от хакер, който ги е откраднал от пазара на тъмната мрежа, именуван ‘Пътя на коприната‘ (Silk Road).

Chainalysis също е работил с DoJ в други ключови случаи. През юли 2020 г. Министерството на правосъдието на САЩ обяви за прекъсване на три кампании за финансиране на тероризъм с кибер-активи. Тези кампании финансираха терористи с участието на бригадите на Ал Касам, военните органи на Хамас, Ал Кайда и Ислямска държава и Левант (ИДИЛ).

Forbes отбеляза, че кръгът от Серия C следва разширена инвестиция от Серия B през юли 2020 г. Този кръг от 49 милиона щатски долара доведе и бившия заместник-министър на финансите от администрацията на Тръмп, Сигал Манделкер, като член на съветника на Chainalysis.

Събраните пари ще финансират глобалното разширяване на Chainalysis и засилване на работата на компанията с правителствата. Само кръгът от серия B беше предназначен отчасти за разширяване на броя на служителите на компанията до над 300. Броят на клиентите й също нараства бързо. Текущият брой от 350 е по-голям от 295-те клиенти, когато кръгът от серия B затвори.

Сделката е и преврат за фирмата за рисков капитал Addition. Фондът е създаването на Lee Fixel, по-рано Tiger Global. Компанията е основана в началото на 2020 г. с набрани 1,3 милиарда долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао е официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.