НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще замени златото

20.11.2020 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще замени златото

Мрежовият ефект на Биткойн принуди традиционните финансисти да променят настроението си върху цифровата валута.

Старши изпълнителен директор на BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, признава, че Биткойн се е превърнал в постоянен елемент в глобалната финансова система, предлагайки още един осезаем признак, че вижданията за дигиталната валута са се променили.

 

Рик Ридър, изпълнителен директор в звено на BlackRock с фиксиран доход, каза в петък пред CNBC, че “Биткойн е тук, за да остане.

 Макар да признава, че не е Биткойн бик, Ридер каза, че водещата валута “ще заеме мястото на златото до голяма степен [защото] е толкова по-функционална, отколкото да се предава златно кюлче наоколо”.

 

BTC понякога се нарича “цифрово злато” заради уникалните му характеристики на запас от стойност. Най-запалените привърженици на Биткойн вярват, че в крайна сметка ще отнеме значителна част от пазарната капитализация на златото, тъй като все повече инвеститори осъзнават неговата полезност.

 

В цената, деноминирана в злато 1 Биткойн в момента струва 9,961 унции.

 

2020 г. може да е годината, в която се променя възприятието за Биткойн, особено сред институционалните инвеститори, които отдавна са скептични към цифровите валути. 

 

Инвеститори като Пол Тюдор Джоунс и Стенли Друкенмилър хвърлиха тежестта си зад BTC, докато големи банки като Citigroup и JPMorgan са издали насоки за водещата криптовалута.

 

От страна на бизнеса се изчислява, че корпорациите държат 4,54% от общото предлагане на флагманската криптовалута, което се равнява на около 15,3 млрд. долара по текущи цени.

 

Междувременно BlackRock има непряка експозиция към Биткойн чрез дела си в MicroStrategy, фирма за бизнес разузнаване, която преобразува по-голямата част от своите парични резерви в BTC по-рано тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.