НАЧАЛО Блокчейн

IBM разработва блокчейн мрежа за модната индустрия

19.11.2020 15:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
IBM разработва блокчейн мрежа за модната индустрия

IBM обявява ново партньорство, което ще бъде насочено към устойчиво облекло в модната индустрия.

Според прессъобщение за пресата IBM си партнира с германската текстилна компания KAYA & KATO, за да разработи базирана на блокчейн система, за да донесе доверие и прозрачност по отношение на произхода на всеки продукт.

Мрежата е предназначена да създаде прозрачност относно произхода на облеклата, от използваните влакна до завършването на крайния продукт, и да предостави на потребителите знанието, че дрехите им се произвеждат устойчиво.

Платформата се разработва с помощта на германското федерално министерство за икономическо развитие.

Системата ще проследи веригата на доставки за текстил и ще позволи на потребителите да проследят произхода на материали като органичен памук, за да се гарантира, че те са устойчиви.

Директорът на блокчейн отдела на IBM Кристиан Шулц-Волтърс казва, че сделката подчертава многото начини, по които децентрализираната технология може да стимулира новите и съществуващи индустрии.

Блокчейн технологията е катализатор за сътрудничество и прозрачност между индустриите и в рамките на веригите на доставки. Днес блокчейн се използва, за да помогне за увеличаване на видимостта и гъвкавостта във веригите на доставки в индустрии, включително автомобилното производство, минното дело, производството на електроника и дори отглеждането и разпространението на много видове храни.

Създавайки споделена видимост, технологията помага за укрепване на доверието сред компаниите и техните доставчици, бизнеса и особено техните потребители. Искаме да дадем пример в бранша и да предложим на други компании възможността да се присъединят към нас в напредъка на развитието и да помогнат за създаването на решения за веригата на доставки.

IBM казва, че е обединила усилия със стотици клиенти за предоставяне на базирани на блокчейн услуги в държавни, търговски, здравни и финансови услуги от 2016 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Google Cloud обяви партньорство с крипто проекта Sui

Google Cloud обединява сили с блокчейн проекта Sui (SUI), за да развие по-достъпен, сигурен и интелигентен Web3.

02.05.2024 4:00 1 мин. четене

Solana: Сериозен ръст на активността на MEV ботовете

През последните месеци се наблюдава значително увеличение на активността в мрежата Solana (SOL), което може да се дължи отчасти на нарастващия интерес към меме токените.

01.05.2024 5:30 1 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.