НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн все още е млада технология

24.10.2020 11:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн все още е млада технология

Ву Жонгджи, бившият министър на науката и технологията и експерт по дигиталната технология, смята, че блокчейн технологията е много млада.

По време на интервю с The Paper, бившият IT министър каза, че все още няма разлика между къде Китай и други водещи икономики като САЩ и Европа са стигнали по отношение на разработването на базирани на блокчейн екосистеми.

 

Ву отбеляза, че Китай е подобрил редица сектори, които са нужни за развитието и на блокчейн, включително производство на хардуер, услуги за платформи и сигурност, инвестиции в индустрията и финансово развитие. Бившият министър добави:

 

“С иновативното развитие на блокчейн технологията и индустрията, неговото приложение се ускорява и мащабът на индустрията продължава да се увеличава. Тази сфера се очаква да стане нова точка на икономически растеж в бъдеще.”

 

Ву каза, че разпределената технология ще донесе нови възможности, за да интегрират и разработят нови технологии като 5G, изкуствен интелект, центрове за данни и индустриалния интернет.

 

Скорошен доклад на Securities Daily обясни как публично търгуемите компании в Китай харчат милиони в блокчейн проучвания и разработки.

 

Проучването разгледа 23 компании в Китай, които започнаха да работят с блокчейн още през 2016 г. Предполага се, че средно компаниите харчат по 20% от техните годишни приходи за такива цели. По-голямата част от тези средства се харчат за развиване на решения, свързани с правителството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Solana: Сериозен ръст на активността на MEV ботовете

През последните месеци се наблюдава значително увеличение на активността в мрежата Solana (SOL), което може да се дължи отчасти на нарастващия интерес към меме токените.

01.05.2024 5:30 1 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Ликвидността на блокчейна на Coinbase ще се увеличи значително с това ново развитие

В сферата на криптовалутите всички погледи са насочени към Base, решението от втори слой на Coinbase, тъй като то се подготвя за голямо увеличение на ликвидността от дългоочакваното пускане на friend.tech.

29.04.2024 10:30 1 мин. четене

Polygon (MATIC) излезе с важно съобщение за своята общност

През първите месеци на второто тримесечие на 2024 г., въпреки слабите резултати на MATIC по отношение на цената, Polygon (MATIC) отбеляза забележителен напредък в дейностите по блокчейна и партньорствата.

29.04.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.