Home

Лайткойн отново пуска тестовата мрежа на MimbleWimble

07.10.2020 13:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн отново пуска тестовата мрежа на MimbleWimble

Лайткойн (LTC) стартира отново своята мрежа за тестване на MimbleWimble - протокол, предназначен да подобри сигурността на DLT и да направят транзакциите по-малко проследими.

MimbleWimble е модифицирана реализация на алгоритъма за доказателство за работа  (PoW), в който блоковете се появяват като една голяма транзакция, предотвратявайки идентифицирането на отделните входове и изходи, свързани с транзакциите.

Дейвид Бъркет, водещият разработчик на протокола MimbleWimble за Лайткойн, сега ще се съсредоточи върху това да улесни “технически неграмотните потребители на Лайткойн” да започнат да тестват функционалността, в допълнение към изглаждането на аспекти на кода, които са “крехки“.

Бъркет се насочва към пълното активиране на протокола някъде през следващата година, като отбелязва в канал в Telegram, че копачите и операторите на възли (нодове) на Лайткойн ще решат “кога или дори ако искат да активират“.

Тестовата мрежа на LTC MimbleWimble беше пусната преди това на 30-ти септември, но беше отложена поради ниското участие на общността.

Напредъкът на MimbleWimble на Лайткойн идва, тъй като регулаторите все повече се стремят да предприемат мерки за подобряване на поверителността на технологиите за крипто активи, като Европол назова монети за поверителност, децентрализирани пазари, миксери за криптовалути и анонимизирани портфейли сред най-големите онлайн заплахи за организираната престъпност.

В своята “Оценка на заплахата от организирана престъпност в Интернет“ за 2020 г. Европол твърди, че “услугите за портфейли с подобрена поверителност, използващи ‘coinjoin’ [..], се очертаха като основна заплаха“, като цитира съответните портфейли на  Wasabi и Samurai като примери. Портфейлите, които използват coinjoin, смесват монетите на множество потребители, участващи в отделни транзакции, като ефективно осигуряват децентрализирана услуга за миксиране.

Европол твърди, че операторите на пазарите в тъмната мрежа все по-често се придвижват към интегриране на coinjoin портфейли на своите платформи.

Европол също така отбелязва, че докато Биткойн все още е доминиращата валута на даркнет пазарите, Monero (XMR) се очертава като най-популярната монета за поверителност, следвана от Zcash (ZEC) и Dash (DASH). Докладът идентифицира Лайткойн и Етериум (ETH) като двата най-популярни алткойна на пазарите в тъмната мрежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Държава, която искаше да се присъедини в съюза, предполагаемо се отказва

Държава, за която преди това се тъврдеше, че иска да участва в БРИКС официално прекрати стремежа си към членство в съюза.

02.10.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance разширява услугите си в Аржентина след регулаторно одобрение

Binance получи регулаторно одобрение от Националната комисия по ценните книжа на Аржентина, с което общият брой на одобренията в световен мащаб достигна 20.

02.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката на Русия ще следи всички международни крипто транзакции в страната

Банката на Русия планира да следи всички трансгранични транзакции с криптовалути през следващите шест месеца, включвайки 19 големи банки като Citibank, MTS Bank и Raiffeisenbank.

02.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн поевтиня в началото на октомври – мит ли е “Uptober” или е виновно геополитическото напрежение?

Биткойн започна октомври с негативна тенденция, разочаровайки инвеститорите, които очакваха продължаване на възходящата тенденция, на която се радваше към края на септември.

02.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.