НАЧАЛО Крипто Крими

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

22.09.2020 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

Изтекли документи показват участието на традиционни финансови фирми, включително Mayzus Financial Services (MFS), в глобална финансова корупция, както разкри BuzzFeed News.

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи. 

 

Mayzus Financial Services е базиран в Англия онлайн платежен процесор, който предполагаемо е бил замесен в обслужването на клиенти, които са замесени в пране на пари чрез Биткойн. Броят пъти, в които фирмата бива спомената може да бъде видян в по-долната картинка.


 

В допълнение, докладът твърди,че MFS е бил посредник в прането на откраднатите от Mt.Gox средства чрез BTC-e платформата. Mayzus Financial Services каза в изявление във FinCEN документите, че сред клиентите им са:

 

Правни субекти, които може да са оператори на BTC-e обмена или частни лица, които може да са собственици или служители на BTC-e обмена… 

 

Руската медийна компания ForkLog се свърза със собственика Сергей Майзъс, който отрече да е замесен. Според докладите, той изпратил обяснение на репортера от BuzzFeed Джон Темплон, настоявайки да премахне името на компанията му от публикацията и заплашил със съд, за да ‘предпази бизнес репутацията си’.

 

През юли 2017-та, предполагаемият създател на борсата – Александър Виник – беше основния заподозрян в хакването на Mt.Gox, който се срина към началото на 2014-та, като в резултат бяха откраднати около 800 BTC ($4 милиарда по онова време).


Прочетете още по темата тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.