НАЧАЛО Крипто Крими

Най-големите банки перат най-големите суми

СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големите банки перат най-големите суми

FinCEN документите показват, че мерките срещу пране на пари са крайно неефикасни.

 

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, изтекла от FinCEN, придобита от BuzzFeed News.

 

Разследването бе проведено от 109 медийни организации заедно с интернационалния консорциум от разследващи журналисти. 

 

Тези институции са помагали на наркобарони, оператори на Понци измами и наемни убийци да местят пари из света, според BuzzFeed News. 

 

“Приходите от нарковойни, състояния, откраднати от развиващи се държави и спестявания, откраднати от Понци измами всички са могли спокойни да минават през тези финансови институции, въпреки предупрежденията от собствените им служители.”

 

Над $ 1.3 трилиона в мръсни пари са били свързани само с Deutsche Bank. Марк Скуфс, главният редактор на BuzzFeed News, описа това като най-голямата схема за пране на пари в света в своя Twitter публикация.

 

“Високопоставени изпълнителни лица от Deutsche Bank са имала директни познания за годините сериозни провали, които са направили банката уязвима към една от най-големите схеми за пране на пари в историята.”

 

Разследването разкри минусите на законите срещу пране на пари и други мерки, които са предвидени, за да предотвратяват подобни незаконни дейности. 

 

“Въпреки способността на банките на разследват всеки притежател на сметка, документите от FinCEN разкриват, че големите финансови институции често не успяват да извършат най-елементарните проверки на клиентите си, като да верифицират къде е базиран даден бизнес, когато някои отвори сметка.”

 

Биткойн често се разглежда като любимец на престъпниците, но тези документи разкриват проблемите в системата на най-големите банки в света и подчертават неспособността им да се справят с прането на пари.

 

От особено значение е да вземем предвид страшните думи на главният правен директор на Kraken, който предупреди Биткойн ентусиастите, че това разкритие може да има негативен ефект върху флагманската криптовалута.

 

“Ако мислите, че това е добре за Биткойн, ще бъдете разочаровани.”Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 21, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Harvest Finance обявиха награда от $100,000 за откриването на хакера

В туит от 26-ти октомври Harvest Finance заяви, че до момента има достатъчно данни за идентифициране на нападателя, "който е добре известен в крипто общността“. Наградата на Harvest Finance от $100,0...
ОКТ. 26, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният DeFi хак - $24 милиона бяха загубени от Harvest Finance

Протоколът Harvest Finance  загуби $24 милиона, след като хакер успешно се възползва от слабост. Около $2.5 милиона са били върнати. Хакерът обръща средствата в renBTC - синтетична версия на Биткойн -...
ОКТ. 26, 2020 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Член на борда на директорите на Ripple бе арестуван от ФБР

ФБР твърди, че Курсон - който е най-известен като бившия главен редактор на The Observer - е бомбардирал приятел със заплашителни съобщения, за които се твърди, че са развалили брака му.Съобщава се, ч...
ОКТ. 24, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери използват телекомуникационен протокол от 70-те за да се доберат до жертвите си

Смята се, че измамниците се опитват да прихванат двуфакторни кодове за удостоверяване на жертвите при атака срещу базираната в Израел телекомуникационна компания Partner Communications Company, извест...
ОКТ. 20, 2020 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света