НАЧАЛО Регулации

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

17.09.2020 11:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

В последно време, повечето новини, излизащи от крипто пространството, изглеждат добри.

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.

Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпките на непостоянните политики на Китай.

Bloomberg съобщи, че Индия е на прага на забрана на търговията с криптовалути в страната. Има законопроект, за който се твърди, че придобива популярност в парламента. Подобно на Китай, Индия не затваря вратата за блокчейн иновациите и ще възприеме технологията, но търговията с дигитални валути не получава особено одобрение.

Индия и отношението на страната към криптовалутите

Не за първи път Индия – третата по големина икономика в Азия – препъва местната крипто индустрия. През 2018 г. Резервната банка на Индия категорично забрани транзакциите с криптовалути, което не можеше да се случи в по-неподходящо време.

Решението дойде след становището на премиера Нарендра Моди да забрани някои от най-популярните банкноти в страната почти без предупреждение, оставяйки чувство на обърканост сред хората.

Преди две години борсите за криптовалути и индустриалните органи се обединиха, подавайки жалба срещу решението на централната банка за забрана на крипто и това даде резултат. През март 2020 г. решение на Върховния съд отмени разпоредбите на централната банка и рестартира крипто общността.

Сега, когато те отново ще бъдат изправени пред подобна борба, остава да видим как ще отговорят борсите.


Повече от половината от населението на Индия е без банкови сметки, докато приблизително 25% от тях нямат никакъв документ за самоличност, за да отворят такава, според автора на “Mastering Bitcoin” Андреас М. Антонопулос на събитие Coinscrum.

По това време, той определи финансовата ситуация в Индия като “природно бедствие“, което изобщо не беше естествено, а беше създадено от човека. Той го нарече катастрофа, която ще продължи да се развива в дългосрочен план.

Една крачка напред, две назад

Конференцията на държавните банкови надзорници (CSBS) обяви на 15-ти септември, че платежните компании, включително крипто фирмите, могат да работят в рамките на рационализирана система за лицензиране, която ще улесни растежа им в цялата страна.

Новата система, наречена MSB Networked Supervision, се състои от “един цялостен изпит, който да отговаря на всички изисквания на държавните регулации“, се казва в съобщението.

Тя замества отделните областни изпити, от които разплащателните компании се нуждаят за лицензиране. Близо 80 компании отговарят на условията за новата програма, която в допълнение към крипто фирмите включва и други доставчици на плащания, които заедно отговарят за придвижването на повече от 1 трилион долара годишно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.