НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери откраднаха $80 милиона от Rari Capital

01.05.2022 9:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери откраднаха $80 милиона от Rari Capital

DeFi платформата Rari Capital беше хакната за повече от $80 милиона в крипто активи, държани в множество кредитни пулове.

Според одиторската компания за смарт договори BlockSec, неизвестен хакер се е насочил към платформата Fuse на Rari Capital – протокол, който позволява на DeFi разработчиците да създават собствени пазари за кредитиране. 

Фирмата за сигурност заяви, че експлойтът е възникнал чрез уязвимост при повторно влизане в смарт договора на протокола.

Сред губещите средства беше Fei Protocol, екип за разработка, който управлява децентрализирана стабилна монета, обвързана с щатски долари, наречена Fei USD. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Екипът на Fei Protocol управлява пазарите на заеми на Fuse, където потребителите могат да депозират средства за годишна доходност и също така да теглят заеми във FEI.

В публикация в Twitter Fei Protocol признава огромния експлойт и помоли хакера да върне средствата за награда от $10 милиона.



Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Нидерландските власти иззеха 11.4 милиона евро от ръководител на крипто измама

Нидерландската служба за финансови разследвания (FIOD) обяви задържането на 26-годишно лице, за което се предполага, че е свързано с измамни дейности в рамките на схемата ZKasino, както и конфискацията на активи на обща стойност 11 милиона евро.

04.05.2024 14:00 1 мин. четене

Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

Източници, запознати със съдебното дело Ричард Хол и Лукаш Юрашек срещу Rainberry Inc., разкриват, че опитът на Джъстин Сън да се позове на дипломатически имунитет, за да избегне отговорност във връзка с действията си, докато ръководи купувача на BitTorrent, е бил неуспешен.

04.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.