НАЧАЛО Финтех

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Съоснователят на Plaid, Уилям Хокей, приключи с новото си начинание, банка, която управлява със съпругата си, която е създадена специално, за да помага на разработчиците да създават финансови продукти.

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” Column.


Те платиха $50 милиона за Националната банка на Северна Калифорния, като си осигуриха харта на национална банка, а след това изградиха собствено ядро, регистър и модел на данни, за да улеснят финтеховете да пуснат собствените си продукти.


На своя уебсайт банката изброява продукти като ACH, отпускане на заеми, картови програми и дългово финансиране сред своите предложения.


Уилям Хокей написа в блог публикация:


“Прекарах време с (буквално) хиляди компании, изграждащи финансови услуги и беше болезнено очевидно, че най-голямото препятствие пред техния растеж и иновации бяха основните банки и междинен софтуер, на които разчитаха.”


Той продължи:


“Винаги ни казваха, че банките не могат да бъдат софтуерни компании и досега не са били. Ние изградихме собствено ядро, имаме директна връзка с Федералния резерв, стабилен баланс и маниакални фокус върху разработчиците.”


Column вече работи с няколко финтех гиганта, включително еднорога Brex, Oxygen и старата му фирма Plaid.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво прави Биткойн по-добър от златото - Рикардо Салинас

Хокей, който все още има дял на стойност над $1 милиард в Plaid, казва, че Column е 100% основател и собственост на служители, финансиран със собствени пари и печалби.


Той обяснява:


“Ако нещо се обърка, ние поемаме 100% от риска – няма на кого друг да се облегнем. Ако добавим повече заинтересовани страни в този микс, стимулите стават извратени и ние не можем да свършим най-добрата работа за вас.”


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръст в търсенето на базирани на XRP продукти

В ново интервю за Bloomberg Гарлингхаус каза, че Ripple се радва на рекорден растеж въпреки съдебния процес на SEC, в който се твърди, че XRP е ценна книга и осакатява операциите на компанията в САЩ.С...
АПР. 29, 2022 16:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света