НАЧАЛО Биткойн

Ето какво прави Биткойн по-добър от златото – Рикардо Салинас

30.04.2022 11:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво прави Биткойн по-добър от златото – Рикардо Салинас

Мексиканският милиардер и Биткойн бик Рикардо Салинас разкрива един основен фактор, който според него прави водещата криптовалута по-добър инструмент за съхранение на стойност от златото.

В ново интервю Салинас, чието портфолио от активи се състои от 60% “Биткойн и Биткойн акции”, каза, че златото е силно податливо на манипулация.

“Ето сделката – лесно е да се манипулира златото. Помислете само, цената на златото е фиксирана в Лондон… Вижте какво се случи с Лондонската метална борса с никел онзи месец. Искам да кажа, че цялата работа е измама отвсякъде.”

Според мексиканския милиардер, който е председател на конгломерата Grupo Elektra, цената на Биткойн не е толкова лесно манипулируема, колкото тази на златото.

“Биткойн няма проблемите на златото. Не е нужно да го разнасяте. Не е нужно да го съхранявате наоколо. И най-важното е, че е много трудно да се манипулира цената. Защото има толкова много места, където можете да го търгувате 24 часа в денонощието, по целия свят. Не като злато, нали.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Блокираха профилът на основателя на Aave в Twitter

Салинас, който се оценява на $12.3 милиарда, също каза, че семейството му е съхранявало стойност в злато от поколения, но всичко се промени, когато той откри Биткойн.

“В моето семейство или баща ми и дядо ми винаги сме били златни буболечки. И ние смятахме, че решението за фиат е злато. И ние залагахме на това през цялото време. И помогна. В някои моменти помогна много…

Златото има всички тези проблеми и когато разбрах за Биткойн, това промени всичко, защото Биткойн няма проблемите на златото.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.