Home

American Express придобива заемодателя Kabbage

20.08.2020 22:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
American Express придобива заемодателя Kabbage

Тъй като малките фирми продължават да изпитват натиска от ограниченията, породени от Covid-19, American Express обяви, че се е съгласил да придобие заемодателя Kabbage.

Kabbage, със седалище в Атланта, е компания за данни и технологии, предоставяща на малкия бизнес набор от финансови продукти, включително Kabbage Payments, което помага на малкия бизнес да получи плащане и да получи достъп до спечелените пари по-бързо.

Финансовата апликация осигурява достъп до гъвкави кредитни линии за минути. Към днешна дата, Kabbage е предоставила на над 220,000 малки американски предприятия достъп до над 9 милиарда долара оборотни средства.

От няколко години American Express се разширява отвъд нашите водещи в индустрията продукти, за да предложи на нашите бизнес клиенти все по-голям набор от решения за плащания и оборотни средства”, казва в изявление Анна Марс, президент на Global Commercial Services от American Express.

“Това придобиване ускорява плановете ни да предложим на малкия бизнес в САЩ лесен и ефективен начин да управляват плащанията и паричните потоци цифрово, на едно място, което е по-критично от всякога в днешната среда.“

Kabbage казва, че малък бизнес може да кандидатства и да бъде одобрен за кредитна линия до 250,000 долара в три стъпки – и за по-малко от 10 минути – използвайки своите алгоритми за машинно обучение. Скоростта на достъп до капитал никога не е била по-критична за малкия бизнес, поради пандемията от коронавирус.

През април Министерството на финансите одобри небанкови финтех компании като Kabbage да участват директно в ‘Програмата за защита на заплатите’ (PPP) в размер на 349 милиарда долара, която позволи на компаниите да кандидатстват за 10-седмично финансиране, за да платят на своите служители и да смекчат първоначалния удар, причинен от COVID 19.

Миналата седмица администрацията за малкия бизнес отвори портала за опрощаване за тези заеми за PPP, тъй като лидерите на конгреса продължиха да договарят нова сделка.

Това е отлична сделка, сливането на едно от най-добрите финтех предприятия – Kabbage – с голям играч, който дълго се ангажира да помага на малкия бизнес да придобие капитал”, каза Карън Милс пред CNBC, старши сътрудник в Harvard Business School и бивш администратор на американската ‘Администрация за малък бизнес’.

Поради участието си в програмата за PPP, Kabbage отпусна значително повече пари, отколкото в миналото, въпреки че го направи в много по-малки инсталции. В края на разширяването на програмата в началото на август, Kabbage стана вторият най-голям кредитор на в страната с близо 300,000 одобрени заявления, които възлизат на над 7 милиарда долара финансиране за малкия бизнес, според компанията.

В по-нормални времена Kabbage би поел заем, като начисли лихва, която отчита риска, свързан с конкретен малък бизнес и неговата индустрия. PPP заемите са почти безрискови за Kabbage, тъй като те са подкрепени от правителството. Всеки носи със себе си ниска такса, платена на заемодателя.

Ние сме развълнувани от този резултат”, каза изпълнителният директор и съоснователят на Kabbage, Роб Фроуайн, пред CNBC, добавяйки, че сделката е “чудесна за инвеститори и служители, но също така невероятна за малките бизнеси, за които Kabbage и American Express споделят обща страст…

Заедно ще се стремим да възродим сектор, ключов за нашата икономика и нейното възстановяване”, каза Фроуайн.

Очаква се придобиването да приключи по-късно тази година при спазване на обичайните условия за затваряне. Предходното кредитно портфолио на Kabbage не е включено в споразумението за покупка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.