Home

Reality Labs на Meta отбелязва загуба от $2,9 милиарда: „Признавам, че е скъпо“, казва Зук

28.04.2022 13:54 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Reality Labs на Meta отбелязва загуба от $2,9 милиарда: „Признавам, че е скъпо“, казва Зук

Подразделението на Meta Reality Labs отчете загуба от $2.9 милиарда в сряда за първото тримесечие, но Зукърбърг остава оптимист за бъдещата рентабилност на метавселената.

Meta Platforms Inc., известна преди като Facebook Inc., публикува печалбата си за първото тримесечие на 2022 г. в сряда, като нейното подразделение Reality Labs, фокусирано върху метавселената, публикува увеличени загуби.

Подразделението Reality Labs (по-рано известно като Oculus) харчи все по-големи суми капитал за разработване на виртуална реалност и продукти, свързани с метавселената, отбелязвайки загуба в размер на $2.9 милиарда за първото тримесечие на 2022 г. Това е с 61% повече от загубата от $1,8 милиарда през първото тримесечие на 2021 г. 

Общите приходи на Reality Labs бяха над очакванията, достигайки $695 милиона през първото тримесечие на тази година от продажби на неща като слушалки за виртуална реалност (VR) и хардуер на Meta Portal.

В разговор за печалбите в сряда главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза, че загубите в това подразделение са очаквани, поради факта, че Reality Labs все още е фокусирана до голяма степен върху проучвания и разработки за серия от софтуерни и хардуерни продукти като Project Cambria.

„Признавам, че е скъпо да се построи това, което никога не е било строено преди. И това е нова парадигма за компютрите и социалните връзки“, каза Зукърбърг.

Очакваме да бъдем значително по-добри в монетизацията от другите в пространството и очакваме това да се превърне в устойчиво предимство за нашите платформи, докато се развиват.

Във финансовите отчети от по-рано тази година Reality Labs публикува приблизителна загуба от $10 милиарда през 2021 г., като около $4 милиарда от тези загуби се дължат на разходи за служители, проучвания и разработки.

Като цяло общите приходи на компанията за първото тримесечие на 2022 г. са $27.9 милиарда, което е с 6.9% повече от $26.1 милиарда през първото тримесечие на миналата година. Тримесечният отчет на Meta беше добре приет от пазара, като цената на акциите на Meta са скочили с 18% към момента на писане.

Продължавайки тенденцията на растеж, общият брой на служителите на Meta нарасна с 28% на годишна база със 77,805 служители към 31-ви март.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ava Labs: Ние не се считаме за конкурент на Етериум

През февруари Meta претърпя най-големия ежедневен срив в историята на фондовия пазар, тъй като $251 милиарда бяха заличени от пазарната капитализация на компанията. Сривът дойде след като броят на ежедневните активни потребители спадна с приблизително 1 милион.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Kraken засили стратегията си за растеж в Европа, придобивайки Coin Meester (BCM), известен крипто брокер в Нидерландия.

24.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Клиентите на FTX ще получат общо $16 милиарда: Какви ще са последствията?

В края на годината се очертава напредък по отношение на последиците от срива на FTX, която преди това бе ръководена от Сам Банкман-Фрийд.

24.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.