НАЧАЛО Други

Японците имат пари, но ще ги налеят ли в крипто?

13.07.2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японците имат пари, но ще ги налеят ли в крипто?

Инвеститорите в Япония увеличиха притежанията си на крипто в ранните етапи на пандемията, преди правителството да изплати икономически помощи.

Според доклад от 13-ти юли от японския вестник Nikkei, Банката на Япония разкри, че предлагането на M3 в страната – мярка за различни парични средства в обращение – се е увеличило с 5,9% през юни до 13,5 трилиона долара.

Размерът на ликвидните активи, достъпни за жителите на Япония, се е увеличил след издаването на 100 000 йени от правителството – приблизително 936 долара – облекчителни плащания на физически лица, 300 000 йени към някои домакинства и други плащания на компании в отговор на епидемията от коронавирус.

Nikkei съобщи, че подобни плащания са направили паричния поток в Япония „изобилен“ с по-малко увеличаване на навиците им на харчене. Ако тези пари вървят към произволен брой активи на пазара, те биха могли да образуват балон, тъй като количественото облекчаване продължава, докато инфлацията е ограничена.

Облекчителните помощи влизат в крипто?

През април бе съобщено, че броят на покупките за 1200 долара на крипто борсата Coinbase се е увеличил четири пъти през март. Данните сочат, че американците може би са използвали издадените от правителството чекове, предназначени за икономическо облекчение, за да инвестират в криптовалута по време на карантината в цялата страна.

През март инвеститорите в Япония увеличиха притежанието си на основни криптовалути с 11% за Биткойн (BTC), 5,7% за Етериум (ETH) и 6,4% за Ripple ( XRP ), както и умерени печалби за други алткойни.

Издаването на облекчителни помощи в размер на 936 долара в Япония започна през април. Това означава, че жителите на Япония са инвестирали по-сериозно в криптовалути след „Черния четвъртък“ и по време на ранните мерки в страната за предотвратяване на разпространението на коронавирус.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

4 катализатора, които могат да разпалят исторически подем на фондовия пазар

Дейвид Хънтър, главен макро стратег в Contrarian Macro Advisors, вярва, че фондовият пазар може да е готов за безпрецедентно рали, цитирайки няколко катализатора, движещи потенциални увеличения на цените на акциите.

08.05.2024 6:00 1 мин. четене

Palantir надминава очакванията със силни продажби през Q1 и повишена прогноза за приходите

Palantir Technologies, компания за анализ на данни, повиши годишната си прогноза за приходите и печалбата, надхвърляйки прогнозите за продажбите през първото тримесечие, благодарение на голямото търсене на услугите ѝ за внедряване на приложения за изкуствен интелект (AI).

08.05.2024 4:00 2 мин. четене

Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

Berkshire Hathaway, под ръководството на Уорън Бъфет, регистрира скок на паричните резерви до зашеметяващите $189 милиарда през първото тримесечие.

08.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

За инвеститорите, търсещи дивиденти, е време да насочат вниманието си към качеството вместо към незабавното удовлетворение.

08.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.