НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн пейзажът в Сингапур е нараснал с 50% от миналата година

06.07.2020 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн пейзажът в Сингапур е нараснал с 50% от миналата година

Група от организации се обединени за създаване на „карта“ на това как изглежда блокчейн пейзажът в Сингапур, а той е много по-голям през 2020 г., отколкото би бил през 2019 г.

Подкрепена от сингапурска правителствена агенция, наречена Infocomm Media Development Authority (IMDA), тази карта е най-вече колекция от фирмени лога, организирани от конкретен бизнес сектор. Категориите тук варират от корпоративни услуги до интелигентни градове до протоколи и инфраструктура, и отвъд това.

Забележително допълнение за 2020 г. са децентрализираните финанси (DeFi), сектор, който изглежда набира скорост, тъй като Temasek наскоро стана първото азиатско дружество, което си партнира с Асоциацията Libra. Глобалното набиране на работна сила, изискваща умения в блокчейн сферата, също бележи нови висоти.

Общо на картата на 2020 г. са представени 234 организации, разпределени в 26 категории. Това са 91 повече компании сега спрямо миналата година, което показва ръст над 50%.

Ето екранна снимка на това как изглежда картата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.