Home

Какво се случва с блокчейн мрежата на Telegram?

05.05.2020 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво се случва с блокчейн мрежата на Telegram?

След като отложи своя блокчейн проект за още една година миналата седмица, Теlegram сега казва на инвеститорите от САЩ да напуснат проекта незабавно, като 72% от инвестираната сума ще им бъде възстановена.

В ново писмо до инвеститорите на Telegram Open Network (TON) в понеделник, компанията заяви, че американските инвеститори не могат да чакат още една година и не отговарят на условията за 110% възстановяване на заема през април 2021 г.

„За съжаление, предвид вашия статут на инвеститор от САЩ, и въз основа на по-късни дискусии със съответните органи и нашите адвокати, ние взехме трудното решение да не използваме тази опция с вас поради несигурно регулаторно отношение в Съединените щати,“ казват от Telegram в писмото, копие от което е получено от руската медия The Bell.

Независим източник запознат с въпроса потвърди пред The Block, че американските инвеститори не биха имали опцията за заема.

Два избора

Миналата седмица Telegram предложи два варианта за всички инвеститори: или да вземете 72% от компенсацията веднага, или да изчакате до април 2021 г. и да получите 110%, като конвертирате първоначалните инвестиции в заеми. Telegram планира да покрие дълга чрез продажба на собствен капитал.

Все още не е ясно колко неамерикански инвеститори са се споразумели за варианта за заем.

Тези, които избраха тази опция, също имаха избор да получат GRAM токени „или потенциално друга криптовалута при същите условия като тези в първоначалните им споразумения за покупка“.

„За съжаление, въз основа на по-скорошни дискусии със съответните органи и нашия съвет, ние взехме трудното решение да не преследваме опция, включваща GRAM или друга криптовалута поради несигурното ѝ одобрение от съответните регулатори.”

Закъснения

Първоначално Telegram планираха да пуснат блокчейн мрежата TON и GRAM токените през октомври 2019 г., но това се забави в периода до април 2020 г. от САЩ. Комисията по ценни книжа и борси (SEC) подаде иск срещу Telegram за извършване на “незаконна” продажба на токените и за предполагаемо нарушаване на закона за ценните книжа.

Telegram събра 1,7 милиарда долара през 2018 г., като предварително продаде своите GRAM токени.

Миналата седмица Telegram допълнително oтложи старта на своя блокчейн проект с още една година до април 2021 г., след като американски съдия реши, че компанията не може да продължи проекта, докато делото им със SEC не бъде разрешено.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.