НАЧАЛО Финтех

Бизнесите с канабис се обръщат към приложения за разплащане с криптовалути

03.04.2020 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесите с канабис се обръщат към приложения за разплащане с криптовалути

Специализираните канабис диспенсъри използват Биткойн платежни услуги вместо фиатни, за да си вършат работата сред пандемията от коронавирус.

Според доклад на CoinDesk, диспенсърите за канабис в Боулдър, Колорадо, са се включили към затворената бета версия за Strike, приложение за Биткойн платежни услуги, създадено от поддръжника на Lightning Network, Zap.

Zap, който е основан от Джак Малърс, управлява затворена бета версия за платежното приложение Strike, което предоставя на потребителите възможността да изпращат Биткойн или долари и да получават средства в тяхната банкова сметка. Приложението използва прост интерфейс за QR код, подобен на Venmo, който позволява изпращането на средства, без да са нужни предварителни знания или опит с Биткойн.

Малърс каза;

Всеки потребител на Strike получава обществено достояние в strike.me. Използваме Lightning за наистина бързо онлайн уреждане на трансфери на стойност. … Освен това, е полезно за поверителността от страна на изпращача.

Джони Куриш, генерален мениджър на диспенсъра за канабис ‘Boulder’s Helping Hands Herbals’, заяви, че приложението позволява на бизнеса му да обработва покупки на стойност 1000 долара, откакто е добавен в бета версията миналата седмица.

Куриш каза, че диспенсерът ще премине само към приемането на Strike плащания, които позволяват безконтактен обмен на фона на пандемията от коронавирус.

Той каза,

Имаме късмет, че хората могат да си пазаруват от тротоара. Проверяваме документите през прозорец и доставяме канабиса до колата на клиента. Радваме се да отговорим отново с опция, която е безопасна за нашите служители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

30.04.2024 14:30 2 мин. четене

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

30.04.2024 13:00 2 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.