НАЧАЛО Регулации

‘Бащата на DeFi’ с призив за крипто регулации

18.04.2022 20:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Бащата на DeFi’ с призив за крипто регулации

Андре Кронье, един от топ блокчейн разработчиците, известен като основател на DeFi протокола Yearn.Finance (YFI) и редица други популярни крипто платформи, сподели вижданията си защо сегментът се нуждае от регулиране.

Регулирането е необходимо за лоши времена

Кронье сподели в Medium новото си есе, наречено “Възходът и падението на крипто културата“. Той сравнява два феномена на глобалното възприемане на Web3, т.е. крипто етоса и крипто културата.

За него двете са противоположни: концепцията за крипто етос е свързана с права на самоувереност, самопопечителство и самоовластяване, докато крипто културата е богатство, правомощия, обогатяване и его.

НЕ ИЗПУСКАЙ
SEC взе неочаквано решение в делото срещу Ripple

До 2022 г. за Кронье е очевидно, че втората концепция е това, което описва криптовалутите и блокчейн сегмента по-добре в момента:

Крипто културата има странен крипто етос.

Така настъпи моментът за регулиране на криптовалутите, тъй като те са нещо, от което се нуждаем в лоши времена (…), а не в добри времена, когато всичко е [прекрасно].

Нова блокчейн икономика: Как изглежда?

Кронье сравни този процес с предпазването на дете от пъхане на пръстите си в електрически контакт, тъй като това трябва да бъде наложено, преди “да могат да научат защо не трябва“.

Този момент е ключов за целия сегмент: Кронье добави, че “Crypto is dead. Long live crypto“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн наближава ключов момент – ето какво може да предстои

В същото време този момент е началото на нова епоха за криптовалутите и блокчейн: сферата ще премине към “нова блокчейн икономика“, управлявана от доверие, вместо от недоверие; Самият Кронье е повече от развълнуван от следващата глава от пътуването.

Както беше посочено по-рано, в началото на март 2022 г. Кронье и неговият колега Антон Нел влезнаха под светлините на прожекторите с напускането си на базираните на Fantom протоколи</a>; FTM и свързаните с тях DeFi активи отпечатаха двуцифрени спадове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.