НАЧАЛО Алткойни

Ripple са изпратили XRP за $54 милиона до Мексико в рамките на една седмица

22.02.2020 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple са изпратили XRP за $54 милиона до Мексико в рамките на една седмица

Ripple се присъедини към редиците големи компании за трансгранични разплащания като UBS и PayPal.

Днес тя се превърна в единствената криптовалутна компания, включена в списък на 100-те най-добри доставчици на трансгранични плащания от доставчика на финансови данни FXC Intelligence.

Изпълнителният директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, демонстрира обема на транзакциите, който платформата в момента наблюдава в интервю за CNN по-рано този месец.

Той разкри, че платформата за преводи е обработила $54 милиона в транзакции от САЩ до Мексико през първата седмица на февруари.

„Това е 7,5% от целия паричен поток на щатския долар към мексиканското песо“, каза Гарлингхаус. „Това е ръст от 3% през декември. Така че расте много бързо.”

Партньорите на Ripple имат големи амбиции

Много от компаниите, които се появяват в списъка на FXC Intelligence – като MoneyGram и TransferGo – също са партньори на Ripple.

По-рано този месец, Ripple обяви партньорство с International Money Express (Intermex), водеща компания за парични преводи в Латинска Америка и Карибите, и един от най-големите доставчици на услуги за преводи в света. Intermex обработва повече от 30 милиона транзакции годишно, според собствените данни на компанията.

Друг партньор на Ripple, който е базиран в Мексико Сити, Bitso, сега обработва 10% от паричния поток на MoneyGram в Мексико, използвайки XRP.

В неотдавнашен подкаст на Messari, главният изпълнителен директор на Bitso, Даниел Вогъл, заяви, че борсата се надява в крайна сметка да събере до 20% от общия пазар на седмични преводи чрез използване на продукта на Ripple за ликвидност – On-Demand Liquidity (ODL).

Това е все пак е сериозна амбиция: Само през 2018 г. Мексико получи над 35 милиарда долара приток на парични преводи от мигранти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалутите доминират пазара на ливъридж

Pepecoin (PEPE) и Dogwifhat (WIF), две популярни мемe криптовалути, са водещи по отношение на използването на ливъридж сред алткойните, според скорошен анализ на Kaiko.

07.05.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купи меме монетата PEPE за над $10 милиона

Значителна транзакция раздвижи пазара на криптовалути, като се появиха съобщения за крипто кит, който инжектира $10.4 милиона в меме монетата PEPE.

07.05.2024 6:00 1 мин. четене

Arbitrum надхвърля $150 милиарда общ обем на транзакциите в Uniswap

Arbitrum се превърна в пионерската мрежа от втори слой, която надхвърли $150 милиарда общ обем на транзакциите на децентрализиран обмен.

07.05.2024 4:00 1 мин. четене

Защо MakerDAO продава десетки милиони MKR токени

Последният ход на MakerDAO по продажбата на MKR токени привлече вниманието, особено значителна транзакция, докладвана от платформата за блокчейн анализи Spot On Chain.

07.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.