Home

Ето как китайците решиха да използват блокчейн при наемането на автомобили

16.01.2020 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как китайците решиха да използват блокчейн при наемането на автомобили

Китай въвежда нова инициатива, базирана на блокчейн, за премахване на досадния процес при наемането на автомобил.

Финансовият филиал на Alibaba, Alipay, мобилна и онлайн платформа за разплащане, използва технология, позволяваща на шофьорите да завършат целия процес на наемане на автомобил за две минути, като “сканират лицето си“.

 

Първият киоск в страната беше разгърнат в понеделник в Кунмин, Китай.

 

East Money съобщават, че предстоящият пролетен фестивал (китайска Нова година) на 25-ти януари стимулира търсенето на рент-а-кар, за самостоятелно шофиране. Безпилотният киоск, колаборация между Alipay и WukongCar Rental, позволява на потребителите да потеглят в наетия си автомобил след взаимодействие с машината.

 

Новият модел, съчетан със системата за плащане за разпознаване на лица на Alipay, завършва целия процес без придружител или ръчна проверка на автомобила. Потребителят няма нужда да носи лични карти или кредитни карти. Вместо това прекарване на лице задейства транзакцията.

 

Потребителите, които имат кредитен рейтинг от 550 или повече, дори могат да се откажат от депозита. Системата също така интегрира блокчейн възможностите за проследяване на процеса на наемане на автомобил и предотвратяване на спорове за транзакции.

 

Киоскът, който се предлага на международното летище Кунмин Чангшуй, позволява на потребителите да използват мобилните си телефони, като първо стартират приложението Alipay, за да направят поръчка. След това потребителите ще бъдат подканени да сканират лицето си на самия киоск.

 

След потвърждаване на поръчката, водачът може да избере определени функции за автомобила и да отключи вратите на колата, като използва своя смартфон.

Съобщава се, че новата процедура за наемане на автомобили ще обхване цялата провинция Юнан и ще спомогне за изпълнението на целта на президента Си Дзинпин да стане световен лидер в сферата на блокчейн технологиите.

 

Подобни биометрични решения са въведени в САЩ, но без блокчейн възможности, които позволяват на двете страни да проследяват сигурно транзакциите в неизменяемия леджър (счетоводна книга).

 

През 2018 г. Hertz обяви платформата си Fast Lane, за да ускори процеса на наемане на автомобил на 30 секунди или по-малко, използвайки киоски за разпознаване на пръстови отпечатъци и разпознаване на лица на летищата в САЩ, като първото устройство е инсталирано на международното летище Хартсфийлд в Джаксън, Атланта. Услугата е достъпна за членовете на програмата Hertz Gold Plus Rewards и пътуващите по програмата CLEAR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Travala се обръща към Solana, за да подобри туристическите услуги

Платформата за резервации с фокус върху криптовалутите Travala обяви интеграцията си със Solana, четвъртия по големина блокчейн по пазарна капитализация, с което отбеляза третото си присъединяване към мрежата след Етериум и BNB. Главният изпълнителен директор Хуан Отеро разкри това развитие по време на панелна дискусия на Solana Breakpoint в Сингапур.

22.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

BNB се интегрира с Telegram за опростяване на достъпа до Web3

BNB веригата обяви интеграцията си с Telegram, като по този начин подобрява достъпа до Web3 както за потребителите, така и за разработчиците.

22.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

PancakeSwap достигна важен етап в обема на търговията и представи голямо подобрение

След четири години работа децентрализираната борса PancakeSwap е достигнала кумулативен обем на търговия от $836 милиарда и притежава около $1.72 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

21.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.