Home

Азиатски конгломерати инвестират в блокчейн преводи

13.01.2020 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Азиатски конгломерати инвестират в блокчейн преводи

Lightnet, компанията зад протокола Velo, наскоро събра 31,2 милиона долара в кръг от финансиране.

Финансирането е било ръководено от големи финансови и бизнес групи, включително UOB Venture Management, Seven Bank, Uni-President Asset Holdings, HashKey Capital, Hopeshine Ventures, Signum Capital, Du Capital и Hanwha Investment and Securities, се казва в прессъобщение от 13-ти януари.

UOB Venture Management е инвестиционната ръка на базираната в Сингапур мултинационална United Overseas Bank, докато Seven Bank е част от групата, притежаваща франчайза 7-Eleven в Япония. Още един забележителен поддръжник е Uni-President, който е основен хранителен конгломерат в Тайван, а Hanwa е голяма бизнес група в Южна Корея. Hashkey Capital е инвестиционната част на китайската група WanXiang.

Базираната в Банкок, Lightnet, има за цел да приложи своя протокол, базиран на технологията на Stellar блокчейна, на глобалния пазар на парични преводи, който се оценява на стотици милиарди годишно. 

Фирмата първоначално се фокусира върху пазара в Югоизточна Азия, заявявайки, че планира да подрине индустрията, която досега е била в ръцете на “бавни” и “скъпи” традиционни финансови институции.

Жизненоважно е да изградим екосистема, за да осигурим достъп на Lightnet до огромната потребителска база на нашите партньори и да улесним по-дълбокото навлизане на местните пазари. Предвиждаме, че в рамките на три години Lightnet ще улеснява годишни транзакции на стойност над 50 милиарда долара чрез нашата водеща в индустрията партньорска мрежа“, казва в доклада заместник-председателят на Lightnet – Трибоди Арунанондкай.

Председателят на фирмата, Шатшавал Джиараванон, е син на Сумет Джиараванон, изпълнителен председател на най-големия конгломерат на Тайланд, Charoen Pokphand Group. През 2018 г. той купи списание Fortune за 150 милиона долара.

Председателят каза по-рано този месец, че Lightnet ще нарасне отчасти поради планираните придобивки. Той спомена пред Bloomberg, че фирмата е насочена към над 50 милиарда долара транзакции годишно в рамките на три години.

Lightnet изгражда няколко решения, като първото се очаква да извърши встъпителната си транзакция през това тримесечие. Изпълнителният директор на фирмата, Сувича Судчай, заяви пред Business Insider, че плановете включват добавяне на до 500,000 агенти в цяла Азия, както и партньорства с фирми за преводи като MoneyGram, Seven Bank, Yeahka и Ksher.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Travala се обръща към Solana, за да подобри туристическите услуги

Платформата за резервации с фокус върху криптовалутите Travala обяви интеграцията си със Solana, четвъртия по големина блокчейн по пазарна капитализация, с което отбеляза третото си присъединяване към мрежата след Етериум и BNB. Главният изпълнителен директор Хуан Отеро разкри това развитие по време на панелна дискусия на Solana Breakpoint в Сингапур.

22.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

BNB се интегрира с Telegram за опростяване на достъпа до Web3

BNB веригата обяви интеграцията си с Telegram, като по този начин подобрява достъпа до Web3 както за потребителите, така и за разработчиците.

22.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

PancakeSwap достигна важен етап в обема на търговията и представи голямо подобрение

След четири години работа децентрализираната борса PancakeSwap е достигнала кумулативен обем на търговия от $836 милиарда и притежава около $1.72 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

21.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.