Home

Уязвимости в сигурността на TikTok отвеждат приложението до блокчейн технологията

12.01.2020 13:55 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уязвимости в сигурността на TikTok отвеждат приложението до блокчейн технологията

Установено е, че TikTok има сериозни уязвимости в сигурността, които позволяват на хакери да поемат контрола над акаунтите.

Таймингът е предопределен, като се има предвид неотдавнашния ангажимент с блокчейн технологията от страна на ByteDance, собственик на приложението, като средство за проверка на данните.

Собственикът на TikTok, ByteDance, активно изследва блокчейн технологията – и последният недостатък на сигурността, открит в приложението му, може да ускори имплементацията и изследванията.

Уязвимостите в сигурността, открити в TikTok като компания, са насочени към блокчейн

Преди няколко седмици бе съобщено, че ByteDance работи с китайските държавни медии за внедряване на блокчейн и AI в своя бизнес модел. Съвместният венчър ще се казва Pengpai Audiovisual Technology Co. и се споменава, че струва 1,43 милиона долара, според Bloomberg. Акцентът му ще бъде върху сигурността и върху „дигиталните права на кратки видеоклипове“.

Въпреки че съвместното предприятие е било особено секретно, неговото фокусиране върху аудиовизуалното съдържание кара човек да вярва, че някой ден ще бъде приложен на TikTok, ако успее.

Този преход не можеше да се случи по-рано за TikTok, тъй като New York Times съобщава, че приложението е попаднало ‘под обстрел’ заради своите пропуски в сигурността. Хакерите са успявали да крадат частни профили чрез злонамерени линкове и да качват видеоклипове без знанието на самите потребители.

Според Одид Вануну от базираната в Израел фирма за киберсигурност Check Point и ръководител на отдела за проучване на уязвимости на продуктите: „уязвимостите, които открихме, са от основно значение за системите на TikTok“. Недостигът на сигурност беше толкова сериозен, че трябваше да бъде издадена критична актуализация.

Удостоверяване на ‘Deepfake’ съдържание на блокчейн

Освен недостатъците на сигурността обаче, има и друга причина, поради която TikTok се впуска в блокчейн пространството: като средство за проверка на видеосъдържанието. С неотдавнашното разгръщане на собствените възможности на TikTok за ‘deepfake’, някои твърдят, че това е стигнало прекалено далеч и че автентичността ще бъде трудна за дешифриране.

Това обаче изглежда е част от дългосрочния план на TikTok – с новото си блокчейн партньорство, специално фокусирано върху „дигиталните права“, някой ден бихме могли да видим система за проверка, базирана на блокчейн, внедрена в приложението. Това би означавало, че TikTok ще бъде в състояние да удостовери автентичността на своите потребители и да предложи deepfake възможности, което ще бъде първата такава опция за индустрията.

Накратко, неотдавнашните противоречия около TikTok са един от поводите за насочеността на компанията към блокчейн. Вече знаем, че ByteDance активно работят по технологията и последните събития просто може да ускорят прилагането ѝ в името на сигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Блокчейн Новини

BNB се интегрира с Telegram за опростяване на достъпа до Web3

BNB веригата обяви интеграцията си с Telegram, като по този начин подобрява достъпа до Web3 както за потребителите, така и за разработчиците.

22.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

PancakeSwap достигна важен етап в обема на търговията и представи голямо подобрение

След четири години работа децентрализираната борса PancakeSwap е достигнала кумулативен обем на търговия от $836 милиарда и притежава около $1.72 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

21.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.