Home

Бразилска банка ‘се бори’ с местни крипто борси

11.01.2020 9:41 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилска банка ‘се бори’ с местни крипто борси

Според съобщенията, Banco Bradesco, една от най-големите търговски банкови институции в Бразилия, отказва да спазва споразумения, които биха предотвратили закриването на сметки, открити от местните борси за криптовалути.

Banco Bradesco отхвърли молба от бразилската Aсоциация на криптовалутите и блокчейн (ABCB), с която се иска от Административния съвет за икономическа отбрана на страната (CADE) да постигне споразумение, което да предотврати закриването на сметки, създадени от борси за дигитални активи, според документ, издаден от Bradesco.

Миналата година CADE потвърди, че не е незаконно местните финансови институции да преустановят предлагането на банкови услуги на местните борси.

CADE постанови,

„Няма данни за антитръстови престъпления в резултат на отхвърлянето от страна на някои банки да сключват договори с определени крипто борси.“

Последната позиция на CADE се различава от предишното решение, в което се казва, че тези видове сметки имат адекватни антимонополни елементи. В отговор на позицията на банката, от ABCB казват, че решението на институцията е изпълнено с „мрак, противоречия и пропуски“.

Ръководството на Banco Bradesco твърди, че транзакциите с криптовалути могат да включват незаконни дейности като пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто компаниите са платили $19 милиарда на регулаторите през 2024 година

През 2024 г. регулаторните органи на САЩ са успели да осигурят повече от $19 милиарда под формата на споразумения от крипто компании, което представлява значителна част от всички споразумения, регистрирани до момента.

14.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще успее ли Биткойн стратегията на MicroStrategy да ги тласне до $1 трилион?

MicroStrategy възнамерява да промени световните финанси със своя смел фокус върху Биткойн, като се стреми да си извоюва уникална позиция в дигиталната икономика.

14.10.2024 6:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Голяма крипто борса въвежда 6 нови двойки за търговия с USDC

Борса за криптовалути разширява предложенията си, като добавя нови двойки за търговия с USDC, втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация.

13.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

EigenLayer не успя да оправдае очакванията на инвеститорите според експерт

Според Алекс Обчакевич, основател на украинско-австрийската компания за анализи Obchakevich Research, EigenLayer (EIGEN), известен блокчейн протокол, който се фокусира върху възстановяването в рамките на екосистемата на Етериум, не е оправдал очакванията на инвеститорите.

13.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.