Home

Как една страна иска да се пребори с корупцията с помощта на криптовалутите

25.12.2019 17:50 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как една страна иска да се пребори с корупцията с помощта на криптовалутите

Криптовалутите отдавна се използват като инструмент за избягване на трудностите на насилствените, инфлационни финансови режими.

Наскоро се появиха и слухове за дързък план за икономическо освобождаване на цялото население на Зимбабве с помощта на криптовалутата Dai.

Множество проблеми за нацията

Употребата на Биткойн е намаляла в Зимбабве през последната година, тъй като правителството прилага все по-репресивно законодателство спрямо гражданите в опит да се подкрепи пропадналата икономическа система. Забраната за транзакции в чуждестранна валута, намали значително използването на LocalBitcoins, което доведе до големи премии върху цената на BTC в региона.

Все още се правят транзакции с американските долари на черния пазар, но това оставя голяма зависимост от паричните средства, тъй като начините за дигитално плащане не са достъпни. За дигитални плащания гражданите използваха местни ‘cash-in cash-out’ мобилни услуги. Те също бяха забранени през октомври, но бяха възстановени след публичен протест.

Но все пак, всякакви плащания в местна валута са повлияни от увеличаващата се инфлация, а волатилността на Биткойн го прави не толкова добра алтернатива.

Тук се намесва DAI

Team Toast, разработчик на децентрализирания и устойчив на потисничество фиат към крипто портал, DAIHard, представи план за цялата нация. „План за икономическо бягство“, който те публикуваха като бялата книга ZimDai.

Използвайки стабилната монета Dai, както DAIHard и Bis като свои основни инструменти, този план се опитва да преодолее предизвикателства като образование на потребителите и лекота на използване, противопоставяне на държавата, слаба и контролирана от правителството интернет връзка и проблеми с финансирането.

Ядрото на плановете се върти около набирането на мрежа от агенти на ZimDai. Тези агенти ще имат за цел да предлагат услуги, подобни на банката.

Услугите ще включват междуградски трансфери, международни преводи от чужбина за конвертиране от Dai към кеш, достъп до банкови сметки в Южна Африка или просто образование как да настроите и използвате стабилната криптовалута на Dai. Агентите ще таксуват малка комисионна за тези услуги, но потребителите все още ще избягват огромните такси, начислявани от банки и други финансови институции.

Криптовалута за доброто на всички

В момента проектът разглежда потенциална продажба на монети, за да събере средства от крипто общността, с цел да приведе плана си в действие и да започне набиране на агенти.

Ясно е, че има още много работа. Но по Коледа е хубаво да видите проект, използващ криптовалута за доброто на другите, а не с цел печалба. В крайна сметка, не беше ли това голяма част от цялата идея?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма крипто борса въвежда 6 нови двойки за търговия с USDC

Борса за криптовалути разширява предложенията си, като добавя нови двойки за търговия с USDC, втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация.

13.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

EigenLayer не успя да оправдае очакванията на инвеститорите според експерт

Според Алекс Обчакевич, основател на украинско-австрийската компания за анализи Obchakevich Research, EigenLayer (EIGEN), известен блокчейн протокол, който се фокусира върху възстановяването в рамките на екосистемата на Етериум, не е оправдал очакванията на инвеститорите.

13.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

NFT на Bored Ape Yacht Club се продаде за $1.43 милиона

Основателят на Floor Protocol, работещ под псевдонима FreeLunchCapital, привлече вниманието, след като закупи незаменим токен (NFT), свързан с колекцията Bored Ape Yacht Club (BAYC) на FTX.

13.10.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Самопровъзгласилият се за Сатоши Накамото завежда ново дело

Крейг Райт, известният компютърен учен, който твърди, че е Сатоши Накамото, основава Биткойн SV през 2018 г., като го обявява за истинския BTC, а “SV“ означава “Satoshi Vision“.

13.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.