Home

Ще се възстанови ли Етериум през 2020 година?

16.12.2019 20:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се възстанови ли Етериум през 2020 година?

От фундаментална гледна точка, Етериум бележи солиден растеж тази година и то на много фронтове.

За съжаление, не може същото да се каже за цената, която сега се върна към нивата от “крипто зимата”. Всички криптовалути, с възможното изключение на една или две, са в мечи тенденции в момента, но Етериум вероятно ще се завърне по-силен през следващата година.

Основите на Етериум все още са солидни

Екосистемата на Етериум продължава да се разширява и 2019 г. е стабилна година, въпреки ценовите показатели. Неотдавнашна статия на ConsenSys представя ETH чрез числа, за да разкрие някои впечатляващи цифри за втория най-голям дигитален актив в света.

По отношение на мрежата, Етериум общността се радва на над 4 милиона нови активни адреси и над 20 милиона общо акаунти, създадени през тази година. Понастоящем, има над 8 500 активни Етериум нодове (възли) и над 4,7 милиона ETH са издадени като блок награди.

Над 520 нови децентрализирани приложения са създадени в мрежата, която има общо над 2700 такива, според статистиката. Gods Unchained е един от най-популярните dApps на Етериум, като играта е създала над 6,7 милиона артикула.

Ethereum Name Service (ENS) продължава да нараства с регистрирани над 167 000 .eth имена. Подобно на това, как работи редовното име на домейн, .eth име замества необходимостта от използване на дълги объркани адреси на портфейла в мрежата и оптимизира целия процес. Те могат да бъдат закупени за едва $5, въпреки че някои могат да струват много повече.

Базата за разработчици все още расте, а пакетът от инструменти за интелигентни договори, Truffle, отбеляза увеличение от 25 000 тегления на месец тази година. Имаше 8 хакатона и над $300,000 в безвъзмездни средства, предоставени от ConsenSys. Според Electric Capital, общността на разработчиците на Етериум е четири пъти по-голяма в сравнение с която и да е друга крипто екосистема.

DeFi растежът да продължи


DeFi отбеляза забележителен ръст през 2019 г., като общото количество ETH заключено в DeFi са рекордните 2,7 милиона. Етериум се превърна в стандартния капитал за децентрализираната финансова екосистема и се прогнозира, че пазарът ще струва $5 милиарда през 2020 г.

Има три актуализации на Етериум мрежата през 2019 г., като Истанбул бе последната. За следващата година има редица планирани подобрения, включително дългоочакваното преминаване към консенсуса PoS (доказателство за залог).

Ако разгледаме представянето на други монети, които работят на принципа на “стейкинг”, като Tezos , може да видим някаква индикация защо ETH ще се представи по-добре през следващата година. Твърде вероятно е големите борси да предложат попечителски услуги за Етериум стейкинг.

В момента, ЕТH е на годишното си дъно от около $140, но предвид цифрите по-горе не е трудно да се разбере защо цената на Eтериум ще отчете ръст през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен оспорва статута на Етериум – смесените сигнали на SEC продължават

По време на неотдавнашно изслушване в Конгреса демократът Ричи Торес заяви, че Етериум (ETH) не трябва да се счита за ценна книга.

20.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Cardano отчита огромен ръст на смарт договорите в мрежата през 2024 година

През 2024 г. Cardano (ADA) отчита впечатляващ растеж в сектора на смарт договорите си, особено с Plutus V2.

20.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стар крипто кит продава огромни количества Етериум

Етериум кит наскоро предизвика вълнение, разтоварвайки значителна част от активите си, продавайки ETH на стойност над $24 милиона през последните три дни на фона на сериозен пазарен натиск.

20.09.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.