НАЧАЛО Финтех

Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

06.12.2019 20:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

OneConnect, финтех филиала на китайския застрахователен гигант Ping An, актуализира заявлението си за първично публично предлагане (IPO) пред Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Според заявление на F-1 от 2 декември, фирмата се стреми да продаде акции на стойност $500 милиона в своето IPO. Скорошното заявление гласи:

 

Очакваме, че ще получим нетни постъпления от около $438,2 милиона от тази оферта или приблизително $504,6 милиона, ако “underwriter-ите” упражнят изцяло опцията си за преразпределяне.

 

Доклади, разпространени през ноември, твърдят, че OneConnect първоначално са поискали одобрение за IPO от $100 милиона.

 

По време на подаването, компанията обяснява, че нейната платформа предоставя „естествени технологични решения в облака“, а „решенията предоставят технологични приложения и технологични бизнес услуги за финансови институции“.

 

Като цяло OneConnect твърдят, че услугите им позволяват на клиентите да увеличават приходите, да управляват рисковете, да подобряват ефективността, да усъвършенстват качеството на услугите и да намаляват разходите.

 

Фирмата твърди също, че в края на септември е имала над 3700 клиенти, включително „всички основни банки в Китай, 99% от градските търговски банки и 46% застрахователните компании, като заедно достигат стотици милиони крайни клиенти. ”Технологиите, използвани от компанията включват изкуствен интелект, големи данни и блокчейн.

 

Настоящата цел е много по-ниска от търсената цел на OneConnect от 1 милиард долара при подаване на IPO в Хонконг по-рано тази година.

 

Смели твърдения за поредния китайски блокчейн

 

Компанията твърди, че нейната блокчейн технология  може да управлява до 50 000 транзакции в секунда с латентност под 0,5 секунди, като същевременно реализира поверителност чрез доказателства за нулево знание(zero knowledge proof). Технологията на OneConnect е използвана за разработването на основната платформа за финансова  търговия eTrade Connect, базирана на блокчейн, в партньорство с Хонконгския валутен орган.

 

Документите също така твърдят, че компанията майка  на OneConnect, Ping An Group, е втората по големина финансова институция в Китай и шестата по големина в света по пазарна капитализация. Според уебсайта за данни на компанията Crunchbase, OneConnect е получил до момента 650 милиона долара финансиране в първи кръг, воден от японския телекомуникационен гигант SoftBank.

 

Тъй като индустрията за блокчейн и криптовалути става все по-зряла, IPO претенденти стават все по-чести. Миналия месец миньорския гигант Canaan Creative също проведе IPO, което събра 90 милиона долара – над 75% по-малко от очакваното.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

15.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.