Home

Биткойн продължава да демонстрира сила въпреки консолидацията

03.11.2019 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава да демонстрира сила въпреки консолидацията

Биткойн прекара още един ден в консолидация след резки движения и в двете посоки миналия месец.

Тази година имаше подобни възходи и падения при цената на BTC, но по принцип мрежата демонстрира сила.


По отношение на цената, BTC прекара още един ден, търгувайки се в рамките на своя диапазон около $ 9,000. Според графиките на “Tradingview“, тя се е повишила от $ 9,100 до $ 9,250 в рамките на последните няколко часа, като отчита печалба от 1,5% за деня. Всъщност няма какво толкова да се подчертае, тъй като търговията в обхвата продължава.


Фактът, че след впечатляващото рали миналия уикенд не е имало масово отхвърляне, е бичи. Допълнителни печалби могат да бъдат реализирани в краткосрочен план. 


В дългосрочен план те са на практика гарантирани, поради редица положителни фактори.


Съоснователят и партньор на “Morgan Creek Digital“, Антъни Помплиано, отбеляза набъбването на бичи сантимент при Биткойн в неотдавнашна публикация.


“195 дни до следващия Биткойн халвинг. По-малко от 3 милиона биткойна остават не изкопани. Хеш-рейтът продължава да достига нови максимуми постоянно. Гледаме как най-силната компютърна мрежа в света продължава да става все по-силна и силна.”


Трябва да се отбележи обаче, че халвингът на Лайткойн предизвика впечатляващо рали, въпреки че всички печалби бяха изтрити доста бързо.


Има и други фактори, освен техническите характеристики на мрежата. 


Макроикономическите будят скептицизъм, тъй като светът очевидно е на ръба на поредната рецесия.


В САЩ, Федералният резерв отново манипулира финансовите пазари със своите инжекции и понижаване на лихвените проценти. Това насърчава хората да харчат и заемат, а не да спестяват. 


Дори в Китай, който през последните години процъфтява, дългът на домакинствата се увеличава и спестяванията намаляват, тъй като хората се стремят към по-материалистичен начин на живот и заемат повече отколкото могат да си позволят да върнат.


Фиатната система очевидно има сериозни недостатъци, както хората от Венецуела и Аржентина разбраха тази година. Хиперинфлацията и екстремните мерки за контрол на капитала създадоха огромно търсене на Биткойн на OTC платформите.


Академикът по икономика, Сайфедан Амос, посочи недостатъците на фиатните пари и банковата система.


“Реалната цена на Биткойн е в хардуера и електричеството, необходими за опериране на мрежата. Реалната цена на Фиат е стотиците милиони смъртни случаи по ръцете на правителствата, станали могъщи в следствие инфлацията.”

Банките бяха отговорни за последния световен икономически срив и те ще бъдат отговорни за следващия. Фактът остава, Биткойн решава тези проблеми, както е проектиран да се направи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн в затишие пред буря. Задава ли се нов исторически връх?

Популярният анализатор PlanB прогнозира значителен пробив за Биткойн (BTC), като предполага, че скоро той може да имитира експлозивното ценово действие, наблюдавано през 2020 г.

25.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Stefanov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн може да се подготвя за голям пробив поради няколко фактора

Биткойн (BTC) може да е готов за значителен пробив през следващите седмици, задвижван главно от техническите показатели на ценовата графика и неотдавнашните икономически стимули от Китай.

24.09.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Предстои ли пробив за Биткойн? Ето какво сочат историческите модели

Анализаторите предполагат, че Биткойн и по-широкия крипто пазар може да са на прага на съществен скок, ако миналите цикли се окажат верни.

24.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.