НАЧАЛО Други

Ето кои са държавите с най-приятелско отношение към криптовалутите в последно време

02.10.2019 20:15 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са държавите с най-приятелско отношение към криптовалутите в последно време

САЩ може и да не действат бързо, но вие може да разгледате класацията на топ 5-те държави, които предприемат положителни действия спрямо криптовалутите напоследък.

Топ 5 про-крипто държави

САЩ значително забави пускането на Биткойн ETF , като същевременно поиска повече подробности за ICO проектите. Обединеното кралство се стреми да издири „убягващите данъци“ и да блокира крипто дериватите за търговци на дребно.

В Китай е незаконно да се сключват сделки или да се търгува с криптовалути. А в страни като Боливия, Египет и Индонезия това е абсолютно забранено. Така че е наистина радостно да виждаме други юрисдикции, които заемат про-крипто позиция.

1. Венецуела

Нека отдадем на една от най-корумпираните и измъчена от кризи държава от Латинска Америка известна заслуга като една от страните с най-приятелско отношение към криптовалутите.

Не само криптовалутите като Биткойн и Dash осигуряват утеха на венецуелците като средство за защита на тяхното богатство и извършване на плащания – правителството обмисля да добави Биткойн и Етериум към своите (изчерпващи се) резерви на централната банка.

Едва ли това е блестящ пример за фискална отговорност през последните години. Въпреки това, страните, притежаващи криптовалути като законни резерви, може да започнат да се превръщат в тенденция през следващите години.

2. Украйна

Докато Русия остава с донякъде загадъчна позиция, що се отнася до криптовалутите, съседна Украйна предприема по-различен подход. Само преди два дни Министерския съвет на страната обяви, че планира да легализира криптовалутите.

В доклад, в който подробно се описват стъпките на Украйна към модернизиране на икономиката, се споменава и технологията на блокчейн, тъй като министерството планира да го интегрира в своята регистрационна система.

За да бъде ясно, криптовалутите понастоящем не са забранени в Украйна, но те нямат официален правен статут. Този смел ход може просто да превърне източноевропейската държава в център за криптовалути и блокчейн компании.

3. Португалия

Португалия се появи за пръв път на радара за много крипто предприемачи, като обяви в края на август, че няма да начислява данък върху всички приходи от дигиталните активи.

Освен това, всички сделки с криптовалути също са със 100% облекчение на данъците. Така че, ако не ви е минавало през ума да се насочите към приятните и слънчеви плажове на Португалия, сега имате допълнителен стимул.

На всичкото отгоре страната е изключително отворена, що се отнася до нововъзникващите технологии като цяло. Лисабон е домакин на Web Summit всяка година, което е една от най-големите технологични конференции в света.

4. Маршаловите острови

С незначително население от малко над 50 000 жители, които са разпределени на повече от 1000 острова (повечето от тях необитаеми), Маршаловите острови могат да станат първата държава в света, използвала криптовалута като законно платежно средство.

Да, видяхме Petro, PayMon и няколко други съмнителни криптовалути, представени като средства за заобикаляне на американските санкции. Но криптовалутата на Маршаловите острови е различна.

Тя ще работи на блокчейн с алгоритмично програмиран процент на инфлация, но за разлика от всяка друга криптовалута, в Маршаловите острови тя ще бъде призната като законно платежно средство.

5. Германия

През миналия месец Германия обяви намеренията си да продължи напред с „Bundes-chain“ и да създаде поддържана от държавата дигитална валута, която да работи върху самия блокчейн.

Не само това, но част от германската блокчейн стратегия включва създаването на екосистема и правна рамка за крипто стартъпите в страната.

Германия също заема гъвкава позиция по отношение на STO, което я прави една от страните с най-позитивно отношение към криптовалутите в Европа. Тя пусна първото по рода си регулирано предлагане на секюрити токени през май тази година.

Усилията на германските регулатори може да са реакция, която се противопоставя на Libra и криптовалути като нея, но това не променя факта, че страната напредва с развитието и интегрирането на блокчейн технологията.

Промяната започва да се случва, когато все повече и повече страни разбират важността на блокчейн технологията – и горепосочените про-крипто държави са начело на зараждащата се крипто революция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.