Home

BBC излъчва нова документална поредица за Ружа Игнатова

28.09.2019 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BBC излъчва нова документална поредица за Ружа Игнатова

BBC, телевизията, която до голяма степен странеше от отразяването на новини за криптовалути, излъчи документална поредица за прословутата "Крипто кралица“, която направи цяло състояние чрез предполагаема ICO измама.

Разкрита крипто измама

В подкаста, наречен “The Missing Cryptoqueen“, се разследва жената, която стои зад проекта OneCoin. Д-р Ружа Игнатова проведе поредица от събития по целия свят, продавайки визията на собствената си криптовалута..

Предполагаемата измама беше организирана преди скока на алткойните в края на 2017 г., когато криптовалутите все още бяха относително неизвестни. Въпреки това, тя все още беше достатъчно успешна, за да убеди инвеститорите да се разделят с общо 4 милиарда долара.

Според разследването, вътрешните документи разкриват, че хора от 175 страни са инвестирали, като голяма част от парите са идвали по време на шестмесечен период през 2016 г., когато “Д-р Ружа“ е била на световно турне. Голяма сума е дошла от Китай, както и редица инвестиции от Южна Корея, Хонконг и Германия – с други думи, крипто кралицата е знаела как да продаде продукта си.

Игнатова все още се издирва и е обвинена в пране на пари, като Министерството на правосъдието на САЩ нарече OneCoin старомодна пирамидална схема. Проектът до ден днешен има офиси в София и все още се твърди, че продава предполагаемо несъществуващата криптовалута.

Говорител на BBC заяви:

“Не е необичайно тези, които са предмет на нашите разследвания, да се стремят да ги подкопават и отговорът от OneCoin и неговите поддръжници е част от това, което се разкрива в този подкаст. Серията разкрива за първи път мащаба на [предполагаемата] измамата с криптовалутите и осветява сложността на схемата.”

OneCoin отхвърля твърденията, въпреки факта, че лидера им продължава да се укрива от властите. Проектът се счита за Понци схема поради своята организационна структура и поради предишното участие на много от служителите на проекта в други подобни схеми.

Самият подкаст може да чуете ТУК.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Kraken засили стратегията си за растеж в Европа, придобивайки Coin Meester (BCM), известен крипто брокер в Нидерландия.

24.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Клиентите на FTX ще получат общо $16 милиарда: Какви ще са последствията?

В края на годината се очертава напредък по отношение на последиците от срива на FTX, която преди това бе ръководена от Сам Банкман-Фрийд.

24.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.