НАЧАЛО Биткойн

VanEck оттегли дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

19.09.2019 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VanEck оттегли дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

Борсата Cboe BZX оттегли своето дългоочаквано предложение за VanEck SolidX Биткойн ETF (борсово търгуван фонд).

Според заявление от вчера, компанията оттегли предложената си промяна в правилата да изброи акции от Биткойн тръста VanEck SolidX на 13 септември. Борсата отхвърли крайния срок от 18 октомври, който бе даден от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). Ако това предложение бе одобренo, щеше да стане първият регулиран биткойн ETF в САЩ.

Наричайки преследването на одобрението на SEC „процес“, Габор Гурбак, директор на дигиталните активи на VanEck, каза:

„Ние сме ангажирани да подкрепяме финансовите иновации, които са породени от биткойн. Това да извадим на пазара физически, ликвидни и застраховани ETF остава наш основен приоритет. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с регулаторите и участниците на пазара, за да може всеки ден да се приближаваме все повече до тази цел.“

VanEck подкрепя последното си предложение за институционални инвеститори, които искат да се ангажират с биткойн (BTC). Акциите на Биткойн тръста VanEck SolidX са достъпни за акредитирани инвеститори като регистрирани инвестиционни съветници и хедж фондове.

Новият продукт, който VanEck описва като финансов инструмент и „изглежда като традиционен ETF“, не е достъпен за инвеститорите на дребно.

Още две предложения за Биткойн ETF са готови за преглеждане през следващите седмици. Предложение, внесено от Bitwise Asset Management ще бъде решено на 13 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.