Home

Въпреки спада, Биткойн все още е силен

29.08.2019 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Въпреки спада, Биткойн все още е силен

Нещата определно не са много розови за биковете днес. Флагманската криптовалута проби подкрепата на $ 9,500.

През изминалия ден цената на Биткойн се понижи, като криптовалутата загуби ключовите подкрепи на $ 10,000, $ 9,800 и $ 9,500 в рамките на няколко часа.


Към момента на писане на статията, BTC се търгува около $ 9,490, като през последните 24 часа отчете загуба от 8%. От започването на спада, около 200 милиона долара в дълги позиции бяха ликвидирани на BitMEX.


Според анализа на “The Crypto Monk”, тази разпродажба може да произтича от подозрителна търговия, станала преди няколко часа. 




Той написа, че подозрителната стена от покупки на BitMEX в размер на 120 милиона долара, която се появи в сряда сутринта, вероятно е начин за някой голям продавач да “поддържа цената, докато дъмпва.”


Също така се заговори за една публикация в Twitter от известен търговец на криптовалути. Твърди се, че тя може да е катализатор за този спад. 


Две минути след като BTC започна да се движи по-ниско, Анджело – легендарен анализатор, който е един от най-следените в Twitter – каза на своите последователи, че негов познат е искал да купи сериозно количество след капитулация под 8,000 долара, което предполага, че може да последва разпродажба.


Но идеята, че Анджело предизвика срив, вероятно е просто мит и / или съвпадение.


Въпреки това очевидно отрицателно ценово действие, някои поддържат предпазливия си оптимизъм. PlanB, анализатор от традиционните пазари, отбеляза, че “Биткойн все още изглежда силен” според едномесечния си показател за относителната сила (RSI).




Всъщност настоящото движение в графиката на RSI, гледано по-долу, мрачно напомня на средата на 2016 г., когато Биткойн се консолидира след срива на първия бичи пазар от 2015 г.


Ако историята се повтаря, Биткойн ще спадне през следващите дни, след което ще започне възстановяване в края на годината.


Това напомня анализ от Мурад Махмудов от Adaptive Capital. Изтъкнатият анализатор написа в Twitter, че най-вероятно Биткойн ще тества 9,750 долара – 0,618 нивото на Фибоначи ритрейсмънт за целия този цикъл – през следващия месец в рамките на неутрален пазар, след което ще “продължи стабилно нагоре” до около 20,000 долара до края на годината.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн, Етериум и Solana от Standard Chartered

Джеф Кендрик от Standard Chartered прогнозира значително увеличение на цените на основните криптовалути до края на 2025 г., особено в контекста на предстоящите президентски избори в САЩ.

09.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Предстои ли скок на цената, въпреки последните колебания?

Биткойн (BTC), водещата криптовалута по пазарна капитализация, демонстрира признаци на потенциален растеж през октомври, въпреки слабото начало.

09.10.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Bernstein с конкретна прогноза за цената на Биткойн след края на изборите в САЩ

Анализаторите на Bernstein потвърдиха прогнозата си, че ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ следващия месец, Биткойн може да получи тласък.

09.10.2024 15:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Спот Биткойн и Етериум ETF регистрираха отливи, въпреки нарастващия обем на търговия

След два последователни дни на положителен приток, във вторник американските спот BTC ETF-и отбелязаха нетни изходящи потоци в размер на $18.66 милиона.

09.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.