Home

Потребителите на Telegram скоро ще могат да тестват търговия с криптовалути

27.08.2019 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Telegram скоро ще могат да тестват търговия с криптовалути

Потребителите на гиганта за мобилни съобщения Telegram скоро ще могат да тестват как да търгуват с криптовалути.

Според съобщение, публикувано днес, разработчиците на Button Wallet, популярна платформа за търговия с Биткойни (BTC), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH), Лайткойн (LTC) и няколко други криптовалути, пускат безплатно пространство за тестване на дигитална валута в отворената мрежа на Telegram (TON).

Пилотът ще позволи на потребителите да имат достъп до безплатна криптовалута, разпространявана в Button Wallet.  Всеки потребител ще получи по 6.6 GRAMS за да се упражняват, минимизирайки страха и риска от това човек да изгуби собствените си пари.

Ръководството на Button вярва, че предоставянето на възможност на клиентите на Telegram да купуват или търгуват крипто активи, без да се налага да рискуват реални пари, ще помогне за насърчаване на старта, който е планиран за октомври 2019 г.

Изпълнителният директор на Button Wallet и съоснователят Алекс Сафанов каза:

“Най-голямата пречка за криптовалутите е масовото приемане и това, което сме създали, ще помогне на хората да се чувстват комфортно да търгуват с криптовалута, без да използват реални пари …

С всичките спекулации около дигиталната валута на Facebook (Libra), досега нямаше начин да се изследват цифровите активи без риск. Сега вече има Button Wallet и Telegram Open Network.”

Според Сафанов, потребителите могат да научат „как работи екосистемата на банковите съобщения“, което може да доведе до повишено доверие на потребителите и масово приемане на криптовалутите.

Рейчъл Маккари, главен оперативен директор на Button Wallet, каза:

„Съществува общ страх около криптовалутите, който пречи на някои хора да станат нови потребители. Предоставянето им на способността да практикуват извършване на транзакции помага за премахване на страха около търговията с реални цифрови активи.”

Компанията казва, че активирането на портфейла TON и получаването на 6.6 тестови GRAMS е лесно и започва с това, че потребителите изтеглят и инсталират приложението Telegram.

Според Button Wallet:

„Пускането на TON е едно от най-ценните събития от пристигането на Биткойн, извеждайки криптовалутите до ново ниво на масово приемане, благодарение на 300-те милиона потребители на Telegram Messenger.“

Telegram, който позволява на потребителите да изпращат съобщения, видеоклипове или множество типове файлове, включително zip и pdf, имат база от около 300 милиона потребители, според New York Times, което я прави една от най-големите платформи за социални медии. Те имат редица канали за крипто ентусиасти, които гледат сигнали и проследяват сделки, с поддръжка на тайни функции за чат и супергрупи с до 100 000 членове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Revolut са предотвратили измамни крипто транзакции за над $600 милиона

Приложението за дигитално банкиране Revolut съобщи, че през 2023 г. е блокирало над $621 милиона потенциално измамни транзакции, включващи както криптовалути, така и фиатни валути.

09.10.2024 19:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще достигне ли фондовия пазар нови рекорди, въпреки тежкия икономически климат?

Анализатор от Fundstrat предполага, че пазарът на акции скоро може да достигне нови исторически върхове поради комбинация от фактори.

09.10.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX иска Каролин Елисън да върне “всичките си активи”

FTX е подала молба за споразумение с Каролин Елисън, бившия главен изпълнителен директор на Alameda Research, в която се изисква тя да се откаже от почти всичките си активи.

09.10.2024 17:03 1мин. четене Alexander Zdravkov

Каква е причината зад ръста при пазарната капитализация на стабилните монети?

По данни на CryptoQuant ликвидността на пазара на криптовалути е достигнала рекордни нива.

09.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.