Home

Криптовалутата на Walmart може да бъде одобрена по-рано от Libra

09.08.2019 14:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на Walmart може да бъде одобрена по-рано от Libra

Наскоро стана ясно, че Walmart търси патент за собствената си криптовалута, следвайки стъпките на Libra на Facebook.

Според поне един експерт, намерението на Walmart за издаване на дигитална валута може да бъде по-лесно за одобрение от регулаторите.

Старши аналитик на инвестиционната банка Cowen, Джарет Сийбърг, смята, че новата идея за криптовалута на Walmart може да получи зелена светлина от регулаторите, преди Libra. Това е така, защото монетата не споделя „глобалните намерения на Libra“, но все още е твърде рано да се каже.

Walmart може да е пред летящ старт

Walmart вече кандидатствa за патент, но наскоро заяви, че не планира да го прилага на практика в близко бъдеще. Това е в рязък контраст с Facebook, който вече има Libra и съответния портфейл, Calibra, които са готови за стартиране, след като бъде одобрен проекта.

Част от причините, поради които регулаторите могат да бъдат по-благосклонни да одобрят криптовалутата на гиганта на дребно се дължи на неговите незастрашаващи цели. Докато плана за Libra е да се използват в световен мащаб, монетата на Walmart е просто валута за веригата магазини. Парите в брой могат да бъдат заменени за „Walmart Coin“, който може да бъде изразходван на всяко място в магазина.

По-малко заплахи

Единствената реална заплаха за дигиталното предлагане на Walmart е, че компанията може да срещне проблеми с по-малките банки и кредитни съюзи. В крайна сметка, Сийбърг не очаква законодателите да дадат на Walmart твърде много време, но това може да даде тласък на други търговски вериги и корпорации, които да издадат свои монети.

Libra обаче остава много по-голяма заплаха и регулаторно препятствие за правителствата по целия свят – проблем, който трябва да бъде решен тази година, ако криптовалутата изобщо ще стартира.

Досега проектът на Facebook все още е готов за пускане някъде през 2020 г., ако могат да съберат достатъчно лобистка подкрепа. Монетата на Walmart, от друга страна, изглежда по-скоро далечна мечта, отколкото осезаем продукт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.