Home

Институционалните инвеститори подхранват бичия пазар на 2019 година

09.08.2019 16:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори подхранват бичия пазар на 2019 година

Изследователският екип на CoinShares твърди, че институциите са причина за "съживяването" на биткойн през 2019 г.

Изследователската компания наскоро пусна своя доклад за първата половина на 2019 г., който подробно описва как показателите от тази година, се различават от тези през 2017 г.

 

„Четири фактора, които присъстваха по време на бичия пазар от 2017 г., очевидно липсват при настоящото рали: широко медийно внимание, ръст в търсенията на „Биткойн“ в Google, ръст в Twitter публикациите за Биткойн и гореспоменатото рали на алткойните.

 

Това предполага, че интересът към търговията на дребно на Биткойн е сравнително осезаема в сравнение с 2017 г. и предполага, че възходящата тенденция за първите 6 месеца на годината до голяма степен се дължеше на дългоочакваното влизане на институционални пари. Някои анекдотични доказателства от отдела за продажби на CoinShares допълнително подкрепят тази хипотеза.”

 

Докладите споменават няколко скорошни институционални разработки, включително Fidelity Digital Assets, която предлага Биткойн услуги за попечителство на избрана шепа клиенти, както и партньорството между Intercontinental Exchange, Microsoft, Starbucks и Boston Consulting Group. Те от своя страна планират да стартират Bakkt, крипто платформа, която ще осигури физически уредени Биткойн фючърси и други продукти.

 

Изследователите на CoinShares споменават и Libra на Facebook, за която казват, че “бележи преломен момент в историята на криптовалутите”.

 

Редица специалисти по институционални инвестиции правят коментари в подкрепа на анализа на Coinshares. В неотдавнашно интервю за CNBC, Дон Щайнбрюге, основателят и изпълнителен директор на Agecroft Partners, даде коментар, че Биткойн е „фантастична технология“, която ще играе роля в бъдещите институционални инвестиции.

 

„Някои хора го използват като начин за предпазване от инфлация. В момента мисля, че е доста скъпо. Много е трудно да се оцени, но Биткойн ще бъде тук дълго време и мисля, че в дългосрочен план той ще бъде част от много портфейли на хедж фондовете.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн има потенциал да достигне над $5 трилиона според директор на BlackRock

Джей Джейкъбс, ръководител на отдел “Тематични и активни ETF-и“ в BlackRock, смята, че все още има огромна възможност за растеж на водещата криптовалута, прогнозирайки, че пазарът може да се разшири до около $5.4 трилиона в бъдеще.

05.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Добър момент ли е за купуване на Биткойн?

Според инвеститорска бележка, Standard Chartered разглежда неотдавнашния спад на Биткойн под $60,000 като типично пазарно колебание, което може да бъде възможност за покупка.

04.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как реагираха Биткойн и фондовите пазари на добрите данни за работните места в САЩ?

Биткойн се сблъска с волатилност в началото на търговията на Уолстрийт на 4 октомври, след публикуването на по-силни от очакваното данни за заетостта в САЩ.

04.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.