Home

Само 4% от американците считат Биткойн за дългосрочна инвестиция

25.07.2019 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Само 4% от американците считат Биткойн за дългосрочна инвестиция

Оказа се, че само 4% от американците смятат Биткойн за добра дългосрочна инвестиция.

Ново проучване на Bankrate, компания за финансови услуги, попита 1000 американци: „За пари, които няма да ви трябват повече от десет години, коя от следните опции може да е най-добрият начин да инвестирате?“

Опциите включват неща като недвижими имоти, акции, парични спестявания, благородни метали, и разбира се, Биткойн / криптовалути. На първо място в списъка, само 11 години след спукването на балона през 2008 г., са недвижимите имоти с 31%.

Криптовалутите бяха най-малко популярни само с 4% от гласовете. Интересното е, че 5% от хората избират „нищо от горепосоченото“ в списъка с потенциални дългосрочни инвестиции.

Акциите бяха следващите най-популярни, като 20% казват, че това е опцията, която ще изберат. Паричните спестявания следват само с 19%. Златото / металите и облигациите закръглиха резултатите съответно с 11% и 7%.

Когато изследването сегрегира отговорите по възрастови групи, резултатите се променят. За милениалите (тези, родени между 1981-1996 г.), инвестирането в недвижими имоти е най-популярният избор.

Тази демографска група често е обявена за незаинтересована от собствеността на дома, но проучването установи, че е по-вероятно те да изберат недвижимо имущество (36%) от всяка друга група.

Криптовалутите също отбелязаха висок резултат сред младите инвеститори. Именно милениалите отново превъзхождат значително по-големите поколения, когато става дума за инвестиране в крипто. Хората, родени между 1965 – 1979 г., са три пъти по-малко склонни да избират Биткойн като инвестиция в сравнение с по-младите си колеги. Междувременно по-старите поколения, родени между 1944 – 1964 г., съвсем предсказуемо стоят настрана от криптовалутите.

По всичко изглежда, че крипто пространството е за младите поколения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиарди напускат крипто борсите – какво следва?

Данните от борсите за криптовалути сочат, че през последния месец пазарът е станал свидетел на значителни капиталови отливи, което може да доведе до прекратяване на краткосрочния възходящ импулс.

08.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Santiment отчита нарастващ интерес към 3 криптовалути

Тъй като тази седмица се очакват ключови данни за индекса на потребителските цени (CPI) и индекса на цените на производител (PPI) в САЩ, три криптовалути привличат вниманието на пазара.

08.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 криптовалути, които привличат вниманието на китовете

Последното тримесечие на 2024 г. се очертава да бъде ключово за крипто пазара.

08.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се представя по-добре от златото, но волатилността продължава да бъде проблем

Биткойн (BTC) отбеляза ръст от над 40% тази година, надминавайки основните борсови индекси, облигациите, златото и дори петрола, който напоследък бележи ръст поради геополитическото напрежение.

08.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.