НАЧАЛО Регулации

Канадските регулатори включват DLT в бизнес плана си за 2019-2022 година

16.07.2019 19:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадските регулатори включват DLT в бизнес плана си за 2019-2022 година

Канадските Администратори на Ценни книжа (CSA) се фокусират върху разбирането и регулирането на "Технологията на разпределената счетоводна книга (DLT)" и свързаните с нея компоненти.

Канадската регулаторна агенция включи раздел за DLT и крипто активите в своя бизнес план 2019–2022, публикуван на 13 юли.

Бизнес планът на CSA беше одобрен на 28 май и представлява съвместна работа на CSA за определяне на техните приоритети през следващите няколко години.

Сред редица приоритети, като справедливи и ефикасни пазари, регулаторен напредък и намаляване на рисковете, CSA също изтъкна необходимостта от разглеждане на последиците от DLT, включително блокчейн технологията.

CSA обосновава интереса си към DLT с предполагаемия потенциал за трансформиране на ландшафта на финансовата индустрия. По този начин CSA ще проучи възможните промени, за да адаптира съществуващата регулаторна рамка за справяне с предизвикателствата, които могат да възникнат по отношение на крипто активите. Документът уточнява още:

„Тази стратегическа цел се състои в: 1) идентифициране на възникващите регулаторни въпроси, свързани с технологиите, които изискват регулаторни действия или яснота, и 2) разработване на адаптиран и ефективен регулаторен отговор за установени значими проблеми.“

Освен това, CSA ще разгледа изискванията за попечителство във връзка с крипто активите, както и въпроси, свързани с набиране на капитал, които могат да бъдат уникални за ценните книжа, базирани на блокчейн.

Както бе съобщено наскоро, крипто борсите в Канада ще бъдат задължени по закон да се регистрират в Центъра за анализ на финансовите транзакции и отчети на Канада към 1 юни 2020 г. Това изискване ще влезе в сила заедно с други изменения в новите закони на Канада за борба с изпирането на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

Американският депутат Томас Маси обмисля да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв, което предизвика разнообразни реакции в крипто общността.

16.05.2024 22:30 2 мин. четене

Добра новина за крипто пазара – официално отхвърлиха противоречивото предложение на SEC

Сенатът в САЩ официално гласува в четвъртък относно резолюция, насочена към отмяна на спорните счетоводни насоки от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

16.05.2024 21:30 2 мин. четене

Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на данъците, ако бъде преизбран, което рязко контрастира с неотдавнашното предложение за бюджет на президента Джо Байдън, което включва нови и увеличени данъци върху капиталовите печалби, засягащи крипто инвеститорите.

15.05.2024 8:00 1 мин. четене

Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху капиталовите печалби до 66% в началото на 2024 г. има за цел да се справи с финансовия натиск, който жилищният пазар оказва върху канадските граждани.

15.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.