НАЧАЛО Регулации

Канада предлагат регулаторна рамка за крипто борсите

МАР. 15, 2019 19:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канада предлагат регулаторна рамка за крипто борсите

Финансовите регулаторни органи на Канада обмислят въвеждането на правила за крипто борсите в страната.


Канадските администратори на ценни книжа (CSA) и регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC) публикуваха консултативен документ в четвъртък, търсейки информация от финтех общността за това как могат да бъдат разработени регулаторни изисквания за криптовалутни платформи.

"Появата на дигитални и крипто активи продължава да бъде нарастваща област на интерес", според Андрю Крийглер, президент и главен изпълнителен директор на IIROC в отделно изявление в четвъртък, добавяйки:
Трябва да се адаптираме към иновациите и да осигурим яснота на пазара за това как регулаторните изисквания могат да бъдат най-добре адаптирани и приложени към тези уникални бизнес модели, като същевременно се запази защитата на инвеститорите.

Като се имат предвид „новите“ характеристики и рисковете на криптовалутите, регулаторите предлагат прилагането на закони за ценните книжа, където е приложимо.

Например, ако криптовалутите са ценни книжа и / или деривати, търгувани на борсата, тази борса ще бъде предмет на регулаторни изисквания за ценни книжа и / или деривати, казаха те. Повечето ютилити (функционални) токени са включвали дистрибуцията на ценни книжа, обикновено като инвестиционни договори, добавят те.

Агенциите считат, че криптовалутните платформи са хибридни по характер, което означава, че те могат да изпълняват функции на един или повече участници на пазара, включително алтернативни системи за търговия, борси, дилъри, попечители и клирингови агенции.

Ето защо те обмислят изготвянето на набор от „съобразени“ регулаторни изисквания за справяне с рисковете и характеристиките на криптовалутните платформи.

Понастоящем, нито една от криптовалутните борси в Канада не е призната за обмен, нито е оторизирана да работи като пазар или търговец, според доклада.


Последната сага за QuadrigaCX подчертава липсата на регламенти, обхващащи криптовалутната индустрия в Канада.


Главният изпълнителен директор на QuadrigaCX, Джералд Котън, почина през декември миналата година, очевидно без да остави начин на персонала му да получи достъп до компютъра, съхраняващ средствата на провалилата се борса. QuadrigaCX все още дължи на клиентите си приблизително $190 милиона, както в криптовалута, така и във фиатна.

Миналия месец, регулатора на ценни книжа в канадската провинция Британска Колумбия, Комисията по ценни книжа на Британска Колумбия (BCSC), заяви, че няма правомощия да регулира проблемния обмен.


Документът за консултации на CSA и IIROC е отворен за обществено обсъждане до 15-ти май.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света