НАЧАЛО Други

Биткойн самозванецът Крейг Райт бе разобличен в делото Клейман

06.07.2019 9:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн самозванецът Крейг Райт бе разобличен в делото Клейман

Комедията покрай опитите на Крейг Райт да докаже, че всъщност той е създателя на Биткойн, Сатоши Накамото, тази седмица пое нов обрат.

Документите, представени по време на съдебния процес по делото Клейман, изглежда напълно отричат версията на Райт. Въпреки сериозните усилия на измамника да заблуди съда, той в крайна сметка бе разкрит заради  един шрифт.

 

Самозванецът се “завръща в бъдещето”.

 

Сред доказателствата, представени по време на изслушването в сряда, 3-ти юли, присъстваше и документ, за който се смяташе, че свидетелства за сътрудничеството между Райт и вече починалия Клейман.

Поглед към метаданните на документа разкриват много странна бележка за авторските права от 2015 г., свързана с Calibri – тип шрифт, използван в Microsoft Word. Интересното е, че шрифътът се използва от 2007 г. насам, но успоредно с актуализираните версии неговите авторски права също се актуализират.

 

По някакъв начин Крейг Райт успя да изготви документ от 2012 г., който реално можеше да бъде написан не по-рано от 2015 г. според метаданните. Този вид стратегия се превърна в запазена марка на Райт през последните години. Призоваваме читателите да хвърлят поглед върху планината от доказателства, разкриващи подлия подход на псевдо Сатоши.

 

Адвокатът на ищеца също така представи две версии на един и същ документ – една версия от 2011 г., а другата от 2014 г. Ако това съобщение от Клейман до Райт се окаже автентично, то би действало като доказателство за известно сътрудничество между двете страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

30.04.2024 13:00 2 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Голяма банка стана жертва на пробив на сигурността – информацията нн клиентите е изтекла

Голяма американска банка се оказва въвлечена в потенциален колективен иск след твърдения за значителен пробив на данните и последващ неуспех да защити чувствителната лична информация на своите клиенти.

30.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.