НАЧАЛО Крипто Крими

Крейг Райт е извършил измама според съдебни документи

ЮНИ. 16, 2019 16:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крейг Райт е извършил измама според съдебни документи

Крейг Райт, създател на Bitcoin SV, който твърди, че е Сатоши Накамото, може да бъде изправен пред затвор за измама.

Документи от съд във Флорида доказват, че той е извършил лъжесвидетелстване, тъй като неговата защита противоречи на декларация, която преди това е подал до австралийски съд.


Самопровъзгласилият се Сатоши Накамото, след като заведе дело срещу британския подкастър Питър Маккормак за клевета, се фокусира върху много по-голяма правна битка, пред която е изправен в Съединените щати.


Райт е въвлечен в съдебно дело с Айра Клейман, брат на покойния Дейвид Клейман, който твърди, че му е помогнал да разработи Биткойн.


Айра съди псевдо-Сатоши за предполагаемaта кражба на 1,1 милиона BTC от W&K Info Defense Research, компанията основана и управлявана от Райт и Дейвид.


След като Райт отказва да разкрие запасите си от BTC и да се яви пред съдия, южният съд на Флорида му нареди да се яви на медиация на 18-ти юни, за да се разгледат обвиненията срещу него.


Той по-рано подаде искане за отлагане на случая, както и да му се разреши да присъства на медиацията чрез видеоконференция. Предложението бива отхвърлено от американския окръжен съдия Бет Блум.


Съдебните документи обаче разкриват, че Райт е извършил измама, за която може да се изправи пред присъда от пет години затвор и всевъзможни глоби. Според документите, след като е обвинен в присвояването на над 11 милиарда долара в BTC, фалшивия Сатоши подава клетвена декларация, която е неопровержимо невярна.


В делото срещу Райт се твърди, че той и Дейв Клейман са добили над 1.1 милиона Биткойн чрез съвместно притежаваната им компания, наречена W&K, и че след смъртта на единия основател, Райт незаконно е взел всички монети и интелектуалната собственост на компанията.


След като получава жалба от Айра и имуществото на Дейвид, "Фейктоши" подава молба до австралийски съд, в която се казва, че няма връзки с Флорида или W&K.


След това той подкрепя тези твърдения с клетвена декларация, в която заявява, че никога не е бил акционер, член, агент, служител или представител на W&K.


Но, най-важното, той се закле, под наказание за лъжесвидетелство по законите на Съединените щати, че никога не е упражнявал власт или контрол над W&K.


Установено е обаче, че Райт е подал клетвена декларация до Върховния съд на Нов Южен Уелс, където е потвърдил, че притежава 50% от W&K Info Defense LLC, докато Клейман притежава останалите 50%.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света