НАЧАЛО Блокчейн

Филипинското правителство сключи сделка с блокчейн фирма

20.06.2019 12:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Филипинското правителство сключи сделка с блокчейн фирма

Департаментът за информационни и комуникационни технологии (DICT) на филипинското правителство подписа меморандум за съгласие (MoA) с базирана в САЩ блокчейн фирма Monsoon Blockchain Storage.

Според съобщенията, сделката постановява, че Monsoon трябва да действат като консултант и съветник на DICT, като предлагат услуги от рода на социално-икономически анализи по отношение на блокчейн решенията във Филипините.

Действащият секретар на DICT, Елисео Рио младши, коментира как MoA ще бъде от полза на Филипините, заявявайки, че:

„Меморандума директно ще бъде от полза за нашите непрекъснати усилия за решаване на проблемите на страната по отношение на лекотата на правене на бизнес и киберсигурността“.

Сделката също има за цел да облагодетелства Monsoon, като DICT предоставят материали за образоване в сферата на блокчейн технологиите.

Според уебсайта си, Monsoon Blockchain Storage е компания за съхранение на данни, която е разработила блокчейн решение за анализиране, съхраняване и оптимизиране на наборите от данни в облачното пространство. Според съобщенията, фирмата също така разработва блокчейн, базиран на Eтериум, с предполагаеми идеологически прилики с Ripple.

Благотворителна фондация, свързана с голямата крипто борса Binance наскоро подписа Меморандум за разбирателство (MoU) със Safe Future – базирана в Уганда неправителствена организация, фокусирана върху подобряване на инфраструктурата за училищата в страната.

Меморандумът има за цел да предостави на учениците от Уганда разнообразие от полезни материали като слънчеви панели, санитарни възглавници, училищни принадлежности, LED екрани, както и закуски и обяди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Vodafone иска да вгради крипто портфейли в SIM картите си

Vodafone, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, активно проучва възможностите за интегриране на блокчейн технологията в своите услуги.

05.05.2024 10:30 2 мин. четене

Shiba Inu: Хард форкът на Shibarium е завършен успешно

Shiba Inu (SHIB) официално завърши дългоочакваният си хард форк Shibarium, както бе обявено чрез актуализация в X (Twitter).

04.05.2024 13:30 1 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.