НАЧАЛО Други

Nexo стартира Web3 инвестиционен фонд за $150 милиона

26.03.2022 9:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo стартира Web3 инвестиционен фонд за $150 милиона

Най-новото начинание на платформата се присъединява към дълъг списък от инвестиционни фондове, фокусирани върху Web3.

Nexo обяви днес, че стартира Nexo Ventures, своя вътрешен Web3 фонд за инвестиции и придобивания.

Този ход следва няколко големи инициативи, като крипто дебитни карти и NFT кредитно бюро, които трябва да изведат Nexo в челните редици на пазара на DeFi и CeFi.

Nexo обещава $150 милиона дългосрочни ангажименти

Според обявлението на компанията, Nexo Ventures ще се съсредоточи върху ускоряването на разработването и приемането на блокчейн технология чрез инвестиции в различни Web3 проекти и инициативи.

Венчър фонда ще инвестира $150 милиона в дългосрочни ангажименти в широк спектър от проекти на ранен етап, както на дребно, така и институционални, които биха могли да допълнят основния бизнес на компанията.

Прочети Още: Какво да очакваме от цената на Cardano (ADA)?

Татяна Методиева, CFA на компанията, ще ръководи Nexo Ventures и ще помогне за насърчаването на продължаващото приемане на цифрови активи чрез значими инвестиции.

Нашата мисия е да издигнем предприемачи, които помагат за прокарването на крипто революцията напред”, каза тя в изявлението на компанията.

“Освен това, нашето предложение за инвестиционна стойност се различава от повечето традиционни инвестиционни фондове. Ние сме местни и имаме дълбоко разбиране за индустрията и технологиите на цифровите активи.

Ние даваме приоритет на стратегическите инвестиции и се стремим да интегрираме иновативни решения в продуктовата екосистема на Nexo и в нашия глобален пазарен отпечатък.”

До пускането на Nexo Ventures, вътрешният инвестиционен екип на Nexo направи ключови инвестиции в 1inch, Yield Protocol, Qredo и други. Задълбочено познаване на пространството, съчетано с поредица от успешни инвестиции, със сигурност ще помогне на фонда да се насочи към перспективни проекти, обясни Методиева.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.