Home

Крипто инвеститор набра $1.5 милиарда за нов фонд

25.03.2022 14:12 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститор набра $1.5 милиарда за нов фонд

Кейти Хаун, крипто инвеститор и член на борда на Coinbase и OpenSea, обяви, че е набрала $1.5 милиарда за новия си фонд Haun Ventures.

Във вторник, 22-ри март, Хаун публикува статия в Twitter, представяйки накратко фирмата и споделяйки, че средствата ще бъдат използвани за инвестиране в Web3 проекти.

Фирмата ще инвестира чрез два фонда, фонд за компании в ранен етап на развитие от $500 милиона и фонд за ускорение на развитието от $1 милиард. Според данни на PitchBook двата фонда представляват най-големия дебют за инвестиционни инструменти, водени от жена Генерален партньор.

Хаун заяви, че фирмата ще инвестира във “всеки слой от технологичния стак на Web3″ и се стреми да подкрепи проекти както в ранните им етапи, така и в етапите на растеж, като добави, че фирмата има за цел проектите, които поддържа, да достигнат до над 1 милиард души.

Не ИзпускайКакво да очакваме от цената на Cardano (ADA)?

Фирмата също така се интересува от формирането на общественото мнение и правителствената политика по отношение на Web3 проекти и криптовалути.

“Ще си партнираме с нашето портфолио, за да водим глобална кампания за Web3, която се бори с погрешните възприятия, ангажира политиците, подчертава положителните случаи на употреба и печели сърцата и умовете на лидерите във всички сектори.”

Екипът на Haun Ventures се състои от Крис Лихейн, бивш вицепрезидент по комуникациите в Airbnb и прессекретар на вицепрезидента Ал Гор, Сам Розенблум, бивш директор по бизнес развитие в Coinbase, и Джаред Коен, основател на Jigsaw, технологичната инкубационна компания на Google, служещ като съветник.

Хаун също с таланти от Andreessen Horowitz, като Томика Тилеман и Рейчъл Хоруиц и двамата бивши партньори, и Ник Пасилио, бившият ръководител на отдела за връзки с медиите за крипто, също се присъедини към екипа ѝ.

Преди това Хаун е работила като федерален прокурор в продължение на 10 години към Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ), където тя казва, че е създала една от първите работни групи на правителството за криптовалути.

“В хода на тази работа огромният потенциал на тези технологии бързо стана ясен. Като всеки инструмент, те могат да бъдат използвани за добро или за лошо, но ние току-що започнахме да драскаме повърхността на доброто.”

Хаун напусна ролята си в Министерството на правосъдието и продължи с кариера в крипто, като се присъедини към борда на директорите на Coinbase през 2017 г., а през юни 2021 г. заедно с Andreessen Horowitz ръководи рисков фонд за $2.2 милиарда, фокусиран върху крипто, най-големият досега по рода си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто китовете се насочват към тези три алткойна

През декември миналата година Хаун обяви напускането си от Andreessen Horowitz, за да се съсредоточи върху собствения си крипто и Web3 фонд.

Фирмите за рисков капитал увеличават фокуса си върху криптовалутите като миналогодишно проучване установи, че финансирането от компании за рисков капитал достига нови висоти през всяко тримесечие на 2021 г., като $25.2 милиарда отиват за блокчейн стартъпи, което е 713% увеличение от $3.1 милиарда през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC официално одобрява плана за крипто попечителство на BNY Mellon

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде зелена светлина на инициативата на Bank of New York Mellon за предоставяне на попечителски услуги за дигитални активи, които потенциално могат да обхванат и други сфери освен борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн и Етериум.

27.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Stefanov

Фалитът на Silvergate Bank резултат от регулаторен натиск?

Бившата про-крипто институция Silvergate Bank може би щеше да се справи с предизвикателствата, ако не се бе сблъскала със силен регулаторен натиск, довел до доброволната ѝ ликвидация, твърди Ник Картър.

27.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

dYdX интегрира Phantom Wallet, разширявайки достъпа до DeFi до милиони потребители

Фондацията dYdX обяви интеграцията на популярния базиран на Solana Phantom Wallet със своята децентрализирана платформа.

27.09.2024 7:15 2мин. четене Alexander Stefanov

Ще успее ли да се спаси китайската икономика с допълнителни $142 милиарда?

Китай обмисля значително увеличаване на капитала с около $142.4 милиарда (1 трилион юана), за да подкрепи най-голямата си държавна банка, с цел да съживи отслабващата икономика и стагниращите пазари.

26.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.