НАЧАЛО Алткойни

Ripple няма никакъв контрол над XRP

03.04.2019 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple няма никакъв контрол над XRP

Ripple не е XRP, както и XRP не е Ripple. Това е посланието на главния технологичен директор на компанията, Дейвид Шварц. Той отговаряше на въпросите, свързани с компанията, на сесия "Ask Me Anything" на Quora.

Шварц настоява, че компанията, базирана в Сан Франциско, няма контрол над XRP, което я прави по-различна от Биткойн в очите на радикалните крипто пуристи, които съставляват ранния клас на крипто. Той каза:

Категорично не. XRP Ledger е технология с отворен код със солидна общност от разработчици, така че ако Ripple изчезне, XRP и XRP Ledger ще останат. По проект XRP е независим дигитален актив и транзакциите се проверяват по напълно децентрализиран начин чрез процеса на консенсус – което означава, че заинтересованите страни в мрежата са тези, които колективно управляват транзакциите, а не всяко физическо или юридическо лице.

В миналото, много критици изтъкнаха, че XRP е силно централизиран токен в ръцете на компанията-майка, известна като Ripple, която все още притежава повече от 50% от общото предлагане на XRP. Критиците също твърдят, че монетата не е подкрепена от традиционен блокчейн, а вместо това използва метод, известен като “HashTree”, който е патентован от Ripple Labs. Според тях, Ripple не се различава от съществуващата финансова система.

Шварц обяснява подробно защо XRP е децентрализиран

  • Ripple и XRP не са едни и същи неща. Ripple е блокчейн стартъп. XRP е негов роден токен и ще продължи да функционира, дори ако Ripple Labs бъдат закрити.
  • Собствениците на XRP не притежават акции в Ripple.
  • Ripple е напълно децентрализиран, тъй като притежава само 7 от 150 валидатора, които захранват XRP блокчейна.

Шварц добави, че те държат 54% от XRP, за да гарантират ценова стабилност. “Това заличава всякакви притеснения, че Ripple ще наводни пазара с XRP наведнъж – което, между другото, не би било добре и за нас,” каза той.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Arbitrum надхвърля $150 милиарда общ обем на транзакциите в Uniswap

Arbitrum се превърна в пионерската мрежа от втори слой, която надхвърли $150 милиарда общ обем на транзакциите на децентрализиран обмен.

07.05.2024 4:00 1 мин. четене

Защо MakerDAO продава десетки милиони MKR токени

Последният ход на MakerDAO по продажбата на MKR токени привлече вниманието, особено значителна транзакция, докладвана от платформата за блокчейн анализи Spot On Chain.

07.05.2024 1:00 2 мин. четене

Dogwifhat продължава да се изстрелва нагоре в класациите – какво да очакваме през май?

Dogwifhat (WIF) се превърна в един от най-обещаващите токени за търговия в настоящия бичи цикъл. С увеличение от 24% през последните седем дни, като към момента на писане на статията се търгува на цена от $3.25, токена привлече вниманието на инвеститорите, търсещи изгодни възможности.

07.05.2024 0:00 1 мин. четене

Мрежата на Shiba Inu изгори над 80 милиона SHIB токени

Shiba Inu, добре позната мемe монета в криптовалутното пространство, отново привлече вниманието на общността.

06.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.