Home

Weiss Ratings: Биткойн “се провали като валута”

13.12.2018 13:02 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Weiss Ratings: Биткойн “се провали като валута”

Становището на рейтинговата агенция следва тенденцията за понижена употреба на плащанията с BTC в реалния живот.

Биткойн (BTC) не успя да изпълни задачата си да служи като “електронна парична система” и по същество не е изпълнила задачата си като валута, коментира Weiss Ratings в скорошна публикация:

Weiss, която преди няколко месеца стартира диаграма за оценяване на крипто активите, се фокусира върху реалната използваемост и ролята, която дигиталният актив изпълнява. В същото време Weiss остава оптимист за бъдещето на крипто активите, виждайки ги като добро потенциално допълнение към портфолиото ви.

Активите с най-ниската корелация с традиционните класове активи – S & P 500, долара, международни акции, облигации, стоки и дори злато – са криптовалутите”, пише Тони Сагами в скорошен блог пост за Weiss Ratings.

Съществуват множество причини за неуспеха на BTC като широко използвано средство за плащане. Нестабилната цена е един от проблемите, тъй като BTC се колебаеше през последните месеци.

Другата причина е, че все още много малко на брой дребни търговци приемат плащания с BTC, а след това само като новост, като най-често постепенно премахват опцията.

Рядката употреба на BTC е причина други алтове да търсят решения, които правят плащанията с крипто по-лесни, по-евтини или по-интуитивни.


Но Биткойн пуристите твърдят, че BTC служи главно като ценна стока и всъщност не се нуждае от характеристиките на бърза мрежа за електронни плащания.

Има парадокс в ниското използване на Биткойн, като се има предвид, че хеш рейтът е близо до рекордни върхове. Но добивът няма нищо общо с колко реални сделки се осъществяват. Минно-спестовните спекулации имат принципи за възнаграждения и стимули, които нямат нищо общо с изразходването на действителните токени. Повечето миньори просто продават монетите, за да покрият разходите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Познат анализатор разкри какво ще предизвика следващия бичи цикъл

Популярен количествен анализатор, познат като “PlanB” предполага, че големите крипто инвеститори, или китовете, понастоящем се въздържат от предприемане на значителни ходове, тъй като очакват резултата от ключово предстоящо събитие.

06.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Застрашен ли е Биткойн (BTC) от спад при сегашната цена?

Инерцията на цената на Биткойн се забави този уикенд, след възстановяването ѝ в петък, 4 октомври.

06.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Нова актуализация на Bitcoin core подобрява сигурността – всичко, което трябва да знаете

Почти шест месеца след пускането на Bitcoin Core 27.0 екипът за разработване на Биткойн пусна нова версия – Bitcoin Core 28.0.

06.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Институционалният интерес на Биткойн продължава да нараства

Институционалното търсене на Биткойн се увеличава, като американските спот BTC ETF-и вече притежават 4.6% от общото предлагане на стойност приблизително $58 милиарда.

06.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.