Home

Таксите за газ на Етериум спаднаха до нива наблюдавани в средата на миналата година

10.03.2022 21:41 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за газ на Етериум спаднаха до нива наблюдавани в средата на миналата година

Таксите за газ за транзакции в блокчейна на Етериум са паднали до най-ниските нива от миналия август насам. Но те все още не са евтини.

Според данни, получени от Coin Metrics и споделени от CryptoRank Platform, седемдневната пълзяща се средна на транзакция с Етериум към сряда възлиза на общо $11.14, което я нарежда сред нивата, записани в средата на миналата година, преди да нарасне драстично до $55 в края на 2021 г.

Към момента на писане изглежда има минимално претоварване на мрежата. Данните на Etherscan, които оценяват таксите за газ на около 30 Gwei ($1.53) за потвърждение с ниска скорост до 32 Gwei ($1.64) за високоскоростно потвърждение.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
‘САЩ трябва да играе ключова роля в крипто пространството’, се казва в заповед на Байдън

Данните на Ycharts също показват, че средната цена на газта на Етериум (ETH) спада бързо от началото на годината, падайки от 218 Gwei на 10-ти януари до 40.82 Gwei от сряда.

На фона на процъфтяващия растеж на секторите на незаменими токени (NFT) и децентрализирано финансиране (DeFi) на Етериум през 2021 г., мрежата беше обект на критики многократно заради безобразно скъпите си такси за газ.

По-малкото задръствания и по-ниските такси изглежда са свързани с намаляващите спекулации или интереса към NFT и DeFi през началото на тази година в сравнение с края на 2021 г.

По отношение на последните 30 дни, данните на DappRadar показват, че девет от 10-те най-добри пазара на Етериум са отбелязали намален обем на търговия, като LooksRare и OpenSea намаляват съответно с 78.27% и 34.75%. Други забележителни загуби включват SuperRare и Rarible със 73.29% и 80.65% всяка.

Базираният на Етериум DeFi също страда. Осем от първите 10 проекта са на червено през последния месец по отношение на общата заключена стойност (TVL) и цената на съответните криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.