Home

Младите германци са по-склонни да инвестират в крипто

06.11.2018 14:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Младите германци са по-склонни да инвестират в крипто

Повече от една четвърт от по-младите германци са готови да купят криптовалути, според скорошно проучване на немските потребителски центрове в Хесе и Саксония, публикувано в понеделник, 5-ти ноември.

Потребителските центрове са организации с нестопанска цел, подкрепени от правителството, организирани от синдикати на държавно ниво. Те се съсредоточават върху защитата на потребителите в допълнение към предоставянето на консултантски услуги.

Центровете на два германски федерални щата, чието население наброява над 10 милиона души, са извършили съвместно проучване сред интернет потребителите. Според местната бизнес медия Wirtschaftswoche, проучването е изследвало 1 000 германци на възраст между 18 и 39 години.

Повече от половината от респондентите – 55% – твърдят, че са чували за крипто. 77% от тези, които са запознати с цифровите валути, признават, че няма вероятност да инвестират в тях.

Когато са запитани за възприемането на рисковия фактор на криптовалутите, 70% от участниците в проучването твърдят, че крипто търговията е “рискована” или “много рискована”. В изявлението се отбелязва, че съществува силна връзка между оценката на риска и възрастта на респондента. Докато 54% от хората на възраст между 30 и 39 години смятат, че инвестициите в криптовалута са опасни, 28% от респондентите от 18 до 29 са открили, че закупуването на крипто е “възможно”.

По-специално, самата анкета дава предупреждение относно рисковете от инвестиране в цифрови валути. Улф Брандс, лидер на екипа на финансовите пазари в потребителския център в Хесен, пише:

“Инвеститорите трябва да знаят, че криптовалутите по отношение на инвестициите са сиви капиталови пазари. Няма регулация или защита на инвеститорите.”

Тази скептична позиция към крипто е споделена в германското правителство. През септември германският финансов министър Олаф Шолц заяви, че криптовалутите няма да могат да заменят фиатните пари, добавяйки, че те нямат “икономическо значение”. Той също така сравнява крипто с балона на лалетата в Холандия, през 17-ти век.

Подобни проучвания са проведени неотдавна в САЩ. Неотдавнашно проучване на изследователската служба YouGov Omnibus показа, че американското поколение Y най-много се интересуват от крипто, като 36% от тях заявяват, че предпочитат да използват цифрови валути пред долара. Друго проучване на американската блокчейн аналитична фирма Clovr установи, че инвертирането на криптовалути е най-популярно сред мъжете от поколение Y, които печелят $75 000-99 999 годишно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Solana Mobile представя нов крипто смартфон

Solana Mobile официално пусна на пазара своя нов крипто смартфон “Seeker”, който преди това беше наречен „Chapter Two“.

20.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Съдът отхвърля делото на Consensys срещу SEC

Окръжен съд на САЩ отхвърли иск, подаден от Consensys Software Inc. срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

20.09.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.